''Hij had de perfecte opvolger van Fer geweest''

''Hij had de perfecte opvolger van Fer geweest''

Jerdy Schouten is bezig aan een goede ontwikkeling bij Bologna FC. De 24-jarige middenvelder is een vaste waarde in de Serie A en dat is ook Frank de Boer opgevallen. De bondscoach volgt zijn prestaties op de voet. In het verleden speelde Schouten bij Excelsior en werd hij getipt bij Feyenoord.

Schouten heeft nooit hoeven nadenken over een overstap naar Feyenoord. "Want ik heb nooit iets van m’n zaakwaarnemer gehoord. Maar dat mensen ervan uit gingen dat ik voor Feyenoord was omdat ik in de buurt woonde, kon ik wel begrijpen. Op jonge leeftijd was ik wel een Feyenoord-fan. Dat waren al m'n vriendjes toen ook, dus ik had weinig keuze. Maar dat veranderde al snel. Toen ik in de jeugd van ADO Den Haag voetbalde, had ik eigenlijk geen favoriete club meer."

Voormalig trainer Mike Snoei had Schouten de stap naar Feyenoord wel zien maken. "Ik vergeleek hem altijd met Willem van Hanegem. Die was ook niet snel, maar had wel een geweldig inzicht en tactisch vernuft. Ik had hem daarom ook graag bij Feyenoord gezien. Daar vind ik hem ook passen, met dat karakter van hem. Als Feyenoord de stoute schoenen had aangetrokken, ballen had getoond, had dat een succes geworden."

"Iedereen met ook maar een beetje verstand van voetbal kon zien dat hij daar past'', vult journalist Emile Schelvis aan in gesprek met RTV Rijnmond. ''Hij is de nummer zes waar Feyenoord de behoefte aan had en heeft. Hij had de perfecte opvolger van Leroy Fer geweest. Punt naar achteren, fluwelen techniek. Scoren doet het weliswaar niet veel, maar hij kan geweldig schakelen."

Lees meer over
ADO Den haag Willem van Hanegem Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties