''Is het nu verstandig om Marsman weer te passeren?''

''Is het nu verstandig om Marsman weer te passeren?''

Dit weekend staat Fortuna Sittard thuis op het programma en dat betekent dat de ploeg van Dick Advocaat de kans heeft om zich te revancheren op het gelijkspel tegen FC Emmen. Dat moet Feyenoord doen zonder in ieder geval vier spelers, waarvan er één positief getest is op corona en de rest preventief in quarantaine gaat. Morgen wordt de uitslag bekend van de tests die vandaag zijn afgenomen. De mogelijkheid bestaat dus dat er meer afwezigen zullen zijn.

Veel (jeugd-)internationals bleven de afgelopen interlandperiode in Rotterdam, zoals Sinisterra en Senesi, maar Steven Berghuis mocht zich wel melden bij Oranje. ''Hij heeft zich in de basis gespeeld voor het EK'', begint Sinclair Bischop in de FC Rijnmond Podcast. ''Dit waren de laatste wedstrijden voor het EK. Als je dan in drie wedstrijden in de basis staat en in twee van de drie beslissend bent, dan laat je zien dat je kwaliteiten hebt voor het elftal. Zeker als De Jong in de spits staat. Hij gaat sowieso mee, maar wat mij betreft kan je nu al invullen dat Berghuis in de eerste wedstrijd op het EK in de basis staat.''

Dennis van Eersel denkt dat de kater die is opgelopen na FC Emmen weer wat is verdwenen. ''Daar zit wel meteen weer het risico in dat de situatie hetzelfde is als twee weken geleden. Er wordt al wekenlang schade opgelopen op de ranglijst en het is al twee voor twaalf geweest. Feyenoord wil play-offs om Europees voetbal te halen ontlopen en zich meteen kwalificeren. Ik denk wel dat deze twee weken de ploeg goed heeft gedaan. Berghuis komt weer met een positief gevoel terug. De jongens van Jong Oranje, hoewel ze nauwelijks tot niet gespeeld hebben, hebben daar een goed resultaat gehaald. Iedereen komt weer met een andere gemoedstand binnen.''

Bijlow werd in de wedstrijd tegen FC Emmen nog gespaard omdat hij met Jong Oranje naar de groepsfase van het EK zou gaan. Bondscoach Van de Looi verkoos de derde keeper van Ajax, Kjell Scherpen, echter boven Bijlow. Met wat voor gemoedstoestand zou hij binnenkomen? ''Er is een gesprek geweest al voor het EK tussen de bondscoach en de keeper. Daarin hoorde Bijlow dat als hij de laatste twee wedstrijden niet zou keepen, hij geen basisplek had. Hij wist dus al in wat voor parket hij zat. Hij heeft wel vol kunnen trainen. Het wordt daardoor wel weer interessant wat Advocaat gaat doen. Als Bijlow had gekeept bij Jong Oranje, had ik verwacht dat Advocaat wel voor hem zou kiezen. Maar is het verstandig om nu Marsman het goed doet weer te switchen naar Bijlow?'', vraagt Bischop zich hardop af.

Lees meer over
Steven Berghuis Luis Sinisterra Justin Bijlow ajax Fortuna Sittard Dick Advocaat Nick Marsman Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties