Advocaat: ''Iedereen weet de belangen''

Advocaat: ''Iedereen weet de belangen''

De interlandperiode zit er weer op en Feyenoord gaat het zondagmiddag thuis opnemen tegen Fortuna Sittard. De ploeg van Dick Advocaat mist in ieder geval vier selectiespelers. Eén van hen is positief getest op corona en de overige drie gaan preventief in quarantaine omdat ze langer dan 15 minuten in contact met de desbetreffende speler zijn geweest.

Feyenoord speelde de laatste wedstrijd vóór de interlandbreak thuis gelijk tegen FC Emmen (1-1). ''Ik heb die wedstrijd nog even teruggezien en de eerste helft was gewoon goed'', begint Advocaat. ''We komen 1-0 voor, we hadden meer mogelijkheden en we waren de betere ploeg. Als je de tweede helft zo door was gegaan dan had je van Emmen gewonnen. Dat is duidelijk. Dat deden ze alleen niet. Daar heb ik individueel met een aantal spelers over gesproken.''

Na afloop vertelde Advocaat de pers dat hij wilde dat de spelers ''zeggen wat ze nu dwars zit''. Is dat nu naar tevredenheid opgelost? ''Ik vond die gesprekken positief. Doe het voor jezelf maar doe het vooral voor Feyenoord. Iedereen weet de belangen wat betreft de Europa League. Er zijn een groot aantal spelers die volgend seizoen blijven. Dan wil je toch Europees voetbal halen? Ik ben ook erg blij dat Berghuis goed heeft gespeeld bij Oranje, twee goals is daar heel veel. Daar had hij een goed gevoel over en dat neemt hij mee naar ons elftal.''

Bijlow werd tegen Emmen gespaard omdat hij zich een dag later ging melden bij Jong Oranje voor het EK. Dat was met de verwachting dat hij daar zou gaan spelen; bondscoach Van De Looi gaf echter de voorkeur aan Kjell Scherpen. Wat gaat Advocaat nu met Bijlow doen? ''Dat bepaal ik pas morgen. We moeten hopen dat hij niet in die groep zit.'' (Bij de positief geteste spelers, red.)

Lees meer over
Steven Berghuis Justin Bijlow Fortuna Sittard Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties