''We staan 100 procent achter de club om hen te helpen''

''We staan 100 procent achter de club om hen te helpen''

João Teixeira heeft het enorm naar zijn zin bij Feyenoord. De middenvelder was de afgelopen maanden niet inzetbaar vanwege een gebroken kuitbeen, maar is inmiddels weer helemaal fit. Ook heeft Teixeira er alle begrip voor dat hij momenteel een deel van zijn salaris in moet leveren.

''We zijn ons ervan bewust wat er zich afspeelt in de wereld, ook buiten Feyenoord'', vertelt de Portugees in gesprek met RTV Rijnmond. ''Wij moeten elkaar helpen. Of het nu Feyenoord is of je buurman. Bekommeren om elkaar, want dit is een wereldwijd probleem. Dat is niet nederig, maar zo ben ik opgevoed door mijn ouders.''

Teixeira hoopt zich nu voor langere tijd in de basis te spelen bij Feyenoord. "Als je speelt, maak je meer onderdeel uit van het team. Je voelt je ook lekkerder met meer zelfvertrouwen'', reageert de middenvelder, die hoopt het seizoen goed af te sluiten. "Dat is belangrijk voor ons als spelers, maar ook voor de club. Een goed seizoen is het pas als je kampioen wordt. Maar als dat er niet in zit, zul je moeten knokken voor andere doelstellingen."

Teixeira wil benadrukken dat iedereen achter het loonoffer staat. "Er schijnt veel over gezegd te zijn, ook al lees ik de Nederlandse kranten niet. Maar ik verzeker je dat er geen enkel probleem is onder de spelers. We staan 100 procent achter de club om hen te helpen. We zijn ons ervan bewust wat er gaande is in de wereld. Ook buiten Feyenoord en Nederland."

Lees meer over
Leroy Fer Mark Diemers João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties