Been: ''Dat moeten de andere spelers dan maar doen''

Been: ''Dat moeten de andere spelers dan maar doen''

Steven Berghuis keert met een goed gevoel terug naar Feyenoord. De aanvoerder van de Rotterdammers heeft zijn meerwaarde bewezen voor het Nederlands Elftal en was zelfs twee keer trefzeker. Ook wist hij belangrijk te zijn met diverse aanvallen fraai voor te bereiden.

Bij Feyenoord heerst er de discussie tussen trainer Dick Advocaat en Berghuis over de speelwijze. De hoop is nu dat er hier met zijn goede vorm en humeur van Oranje een einde aan komt. ''Hij zal hem de hemel in moeten prijzen'', begint Mario Been in de podcast van Voetbal International.

''Berghuis is gewoon de belangrijkste Feyenoorder, die moet spelen'', vervolgt de oud-trainer. ''Je moet gewoon nog een paar weken met Berghuis doorgaan en hem elke week de hemel in prijzen. Dat is toch het beste. En je moet hem misschien een beetje kietelen voor de dingen die hij beter moet doen.''

In de ogen van Been moet het elftal meer in dienst van Berghuis spelen en zijn verdedigende taken overnemen. ''Ik zeg altijd: hijgende spitsen scoren niet. Als hij alleen maar aan het meeverdedigen is, dan komt hij voorin kracht tekort. Dat moeten de andere spelers dan maar doen'', sluit Been in de Dickvoormekaar-podcast af.

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties