Balde: ''Niets voor mij om me als een nieuwkomertje aan te stellen''

Balde: ''Niets voor mij om me als een nieuwkomertje aan te stellen''

Feyenoord legde anderhalve maand geleden de talentvolle Aliou Balde voor vierenhalf jaar vast. De 18-jarige aanvaller wordt bij de Rotterdammers gezien als een van de smaakmakers voor de (nabije) toekomst. Zelf is Balde sinds zijn aankomst zeer tevreden bij Feyenoord. "Eigenlijk ben ik heel blij, al vanaf de eerste dag dat ik hier ben."

"Ik ben de enige die vanuit Senegal naar Nederland is gekomen om hier te voetballen. Ik ben heel blij en trots, want het is het werk dat zich heeft uitbetaald. Ik heb me opgewerkt tot de speler die ik nu ben. Nu ben ik hier en ik ga niet opgeven. Ik moet veel werken voor het team", aldus Balde voor de camera van FeyenoordTV. "Ik ben hier niet gekomen om de baas te spelen of om uit te leggen hoe mooi het leven is. Ik ben hier om hard te werken en om titels te halen met het team."

"Het gaat goed met mij, want het is niets voor mij om me als een nieuwkomertje aan te stellen. Het is normaal om het hier koud te vinden, want ik kom uit Afrika. Ik voel de kou niet, want ik kom hier om iets te doen en iets waar te maken", zo vervolgt Balde. "Ik volg Engelse les, twee dagen in de week. Nu red ik me wel om met anderen in het Engels te praten. Als de coach uitleg geeft, dan zeg ik dat hij Engels kan spreken. Ik weet dan ongeveer wat hij zegt."

"De coach heeft vertrouwen in mij door wat ik nu al op het trainingsveld heb laten zien. Het is nog wennen om de spelers goed te vinden op het veld, maar ik ben nieuw en de coach laat me spelen. Dat betekent dat ik wel wat heb." Balde is in ieder geval nu al de snelste speler van de selectie en kan links- en rechtsom passeren. Waarom heeft hij voor Feyenoord gekozen? "Ze volgden mij al een tijd, samen met veel andere clubs, maar ik heb de keuze zelf gemaakt. Ik heb met mijn zaakwaarnemer gesproken en heb gezegd dat ik naar Feyenoord wilde, want in Nederland geven ze jonge spelers de kans."

Lees meer over
Aliou Balde
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties