''Eigenlijk bewees Berghuis in deze interland het gelijk van Advocaat''

''Eigenlijk bewees Berghuis in deze interland het gelijk van Advocaat''

Ook de mannen van Veronica Inside keken nog even terug op de interland tussen Turkije en Nederland. Zoals iedereen waren ze ontevreden over de prestatie. Johan Derksen heeft er tijdens de interland speciaal een speler uitgepikt. "Ik heb vooral op Berghuis zitten letten de hele wedstrijd, want dat bij Feyenoord zit niet lekker."

"Eigenlijk bewees Berghuis in deze interland het gelijk van Advocaat. Hij heeft dus niets gebracht en iedereen laten lopen. Dus waarom heb je Berghuis er dan bij?". Tafelgast Jan Boskamp denkt dat de prestatie van Berghuis ook te maken heeft met het systeem van Oranje. "Normaal wil hij graag naar binnen komen, maar nu moet hij het breed houden." En dat is dus niet het sterke punt van Berghuis. Daar kan Derksen zich dan wel weer in vinden. "Dit is het 'Ajax-systeem' en Berghuis en Malen passen niet in het systeem van 'met krijt aan je schoenen spelen' op de vleugels."

Feyenoord watcher Martijn Krabbendam is ook te gast in het praatprogramma en laat zijn licht schijnen over Dick Advocaat. "Hij wil maar een ding en dat is het zo goed mogelijk afmaken en niet te veel stress aan zijn hoofd, alleen wordt dat wel lastig. Ik denk dat Dick, als hij nog een jaar zou zijn doorgegaan, net als de Advocaat van tien jaar geleden, al lang had ingegrepen. Hij probeert nu een beetje de lieve vrede te bewaren en te hopen op een goed einde met Europees voetbal."

Die 'lieve vrede' lijkt vooral verstoord te kunnen worden door de ogenschijnlijk moeizame relatie tussen Steven Berghuis en Dick Advocaat. Boskamp: "Je kan niet een van je betere spelers laten opzouten, dat is moeilijk natuurlijk. Als hij (Advocaat - red.) nog twee jaar was gebleven, dan ben ik zeker van dat hij zegt van 'oprotten, rot op'." Derksen: "Die Berghuis is wel een nagel aan zijn doodskist, he?" Boskamp: "Dat denk ik wel, want als je de lichaamstaal van Berghuis ziet: daar word je gek van. Elke keer als die een bal wil (veroveren - red.) en hij gaat achter zijn speler aan, dan weet je bijna dat hij geel of rood krijgt. Hij kan dat niet. Ik snap dat niet."

Lees meer over
Johan Derksen Steven Berghuis Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties