De Kromme kraakt Oranje: ''Op hun dooie gemak, balletje breed spelen''

De Kromme kraakt Oranje: ''Op hun dooie gemak, balletje breed spelen''

Degenen die de moeite hebben genomen om de interland tussen Turkije en Nederland te kijken zagen een onthutsend slecht Oranje. Ook Steven Berghuis kon zich niet aan de malaise onttrekken. Het collectief falen van het elftal stoorde ook Willem van Hanegem. "Het meeste wat me irriteerde is de manier waarop ze er vaak bijliepen."

"Helemaal op hun dooie gemak, balletje breed spelen." De Turken speelden op hun beurt behoorlijk defensief en loerden op de counter. "Als je dat ziet na een paar minuten, dan weet je toch hoe je moet spelen? Dan moet je niet een linksbuiten neerzetten die eigenlijk centraal moet spelen en dan je linksback zo ver mogelijk (naar voren - red.) en dat gaat hij (de linksbuiten - red.) weer te vroeg naar binnen. Dan krijg je nog meer een opeenhoping van mensen bij elkaar, dus er was totaal geen ruimte."

"Elke keer was het maar Frenkie de Jong, die begon al heel slecht. De eerste de beste bal op die manier kwijtraken, voor zo'n geweldige speler, is onmogelijk." Ook Georginio Wijnaldum, meestal een zekerheidje qua inbreng, liet bar weinig zien. "Wijnaldum had het helemaal niet. Het was jaren geleden dat je hem zag lopen bij het Nederlands elftal en dat je dacht 'hij vindt het helemaal niet leuk'. Dat gevoel had ik nu ook, weet je niet. Het is een van de beste middenvelders die er is, maar als je 'm nu zag lopen: dat vond ik verschrikkelijk om te zien", zo vertelt De Kromme voor de camera van ESPN.

Lees meer over
Steven Berghuis Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties