''Niet eerder werd er zo concreet en positief perspectief geboden''

''Niet eerder werd er zo concreet en positief perspectief geboden''

In mei worden snel- of toegangstesten bij evenementen ingevoerd en dit schept perspectieven voor het stadionbezoek. De KNVB laat op hun website weten zeer verheugd te zijn over dat nieuws. ''Nog niet eerder werd er zo concreet en positief perspectief geboden."

"Voor de competities in het betaald voetbal betekent dit in elk geval dat in de Eredivisie dan nog vier en in de Keuken Kampioen Divisie nog drie speelrondes plus play-offs met (beperkt) publiek gespeeld kunnen worden dit seizoen", aldus de KNVB. Fieldlabs spelen een grote rol in deze besluitvorming. Die labs zijn ingezet bij de wedstrijden NECDe Graafschap en Almere City FC – SC Cambuur en de resultaten waren 'bijzonder positief en hoopgevend'.

Zaterdag is er dan de wedstrijd Nederland – Letland waarbij 5.000 toeschouwers toegelaten worden. Als ook daar de testresultaten goed zullen blijken te zijn, dan is er weer een grote stap gezet naar het (deels) openen van de stadions. De KNVB wijst ook nog op het begin van dit seizoen. "Bij de start van dit seizoen zijn de bijna 130 wedstrijden die met beperkt publiek zijn gespeeld volgens alle betrokken partijen en instanties uitstekend verlopen. Alle stadions waren erop uitgerust dat men veilig en verantwoord de wedstrijden konden bezoeken."

Lees meer over
NEC De Graafschap
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties