''Het hele tactische plan van Advocaat valt in duigen''

''Het hele tactische plan van Advocaat valt in duigen''

Steven Berghuis krijgt de laatste tijd aardig wat kritiek. Zo vinden veel analytici en ook assistent-trainer Cor Pot hem ‘een moeilijke jongen’ en ook lukt het hem niet om de rest van het team met zijn spel op sleeptouw te nemen. Daarnaast lijkt hij niet altijd op een lijn te zitten met trainer Dick Advocaat.

Ook de mannen van Veronica Inside laten hun licht schijnen op de situatie rondom Feyenoord en haar aanvoerder. "Dat is natuurlijk best een aardige voetballer, maar die heeft stemmingswisselingen", begint Johan Derksen. "Deze Berghuis slaagt er in zijn eentje in om zijn medespelers onzeker te maken, Advocaat de pest in zijn lijf te jagen en zelf slecht te spelen. Dus niemand schiet er wat mee op. Ik vind Berghuis ook een goede voetballer, maar het is een bijzonder vervelend joch in zo'n groep, en hij lijdt ook wel enigszins aan overschatting."

Advocaat gaf na afloop van het duel met Emmen aan dat onder andere Luis Sinisterra en Berghuis zich niet aan de tactische afspraken hadden gehouden. "Dick heeft de ervaring om dat elftal terug te trekken en op eigen helft te verdedigen", gaat De Snor verder. "Maar zij willen modern afjagen en zo... Maar Berghuis met zijn afjagen, daar doet hij dus niet aan mee en dat kan hij ook niet opbrengen. Als je gewoon rust houdt en Emmen laat komen, wordt het zo 4, 5-0. Maar dan gaat meneer Berghuis een alternatieve tactiek invoeren, en die heeft zoveel personality in die groep dat een paar meelopers met hem mee gaan doen. En het hele tactische plan van Advocaat valt in duigen. Dick is heel diplomatiek in de persconferentie, maar ze hebben allemaal zulke tenen. Dat er dan ook nog Nederlandse journalisten zijn die met die lapzwansen gaan meeheulen en Dick een heel vervelend afscheid bezorgen."

Lees meer over
Johan Derksen Steven Berghuis Luis Sinisterra Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties