''Advocaat hoort een aanvoerder te hebben die hij kan vertrouwen''

''Advocaat hoort een aanvoerder te hebben die hij kan vertrouwen''

Dick Advocaat had het dit seizoen al geregeld verbaal aan de stok met Steven Berghuis. Uit opmerkingen in interviews valt op te maken dat de twee elkaar niet altijd even goed liggen. Sinclair Bischop constateerde dat en opperde maandagmiddag opnieuw om Berghuis z'n band af te nemen.

Aanleiding daarvoor was een sneer van Dick Advocaat naar Steven Berghuis over het vele balverlies dat hij leed tegen FC Emmen. "Dat was een sneer en andersom is dat ook al heel vaak gebeurd", vertelde Bischop in FC Rijnmond. "Het botert niet tussen Berghuis en Advocaat. Ze gedogen elkaar en tot het eind van het jaar zullen ze met elkaar moeten werken, zo professioneel zijn ze. Het levert heel veel spanningen op."

"We hebben het al eerder gehad over die aanvoerdersband", vervolgde de verslaggever. "Moet die misschien niet worden afgepakt? Dan kan hij zich helemaal concentreren op het voetbal. Hij is de beste voetballer, maar Advocaat hoort juist een aanvoerder te hebben die hij kan vertrouwen. Die moet het voorbeeld geven. Juist deze speler voerde de opdracht afgelopen zaterdag weer niet uit."

Ook Jan Everse vindt Berghuis geen geschikte aanvoerder. "Hij heeft het karakter er niet voor. Hij is aanvoerder geworden en gaat dan overdreven dingen lopen doen in het veld. Ik zag hem gisteren ook weer na balverlies met een tackle komen en dan is hij weer te laat. Hij doet dat op een verkeerde manier. Ik vind het geen aanvoerder."

Lees meer over
Steven Berghuis Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties