''Advocaat hoort een aanvoerder te hebben die hij kan vertrouwen''

maandag 22 maart 2021 17:35 28.945 keer bekeken 263 reacties Pro Shots

Dick Advocaat had het dit seizoen al geregeld verbaal aan de stok met Steven Berghuis. Uit opmerkingen in interviews valt op te maken dat de twee elkaar niet altijd even goed liggen. Sinclair Bischop constateerde dat en opperde maandagmiddag opnieuw om Berghuis z'n band af te nemen.

Aanleiding daarvoor was een sneer van Dick Advocaat naar Steven Berghuis over het vele balverlies dat hij leed tegen FC Emmen. "Dat was een sneer en andersom is dat ook al heel vaak gebeurd", vertelde Bischop in FC Rijnmond. "Het botert niet tussen Berghuis en Advocaat. Ze gedogen elkaar en tot het eind van het jaar zullen ze met elkaar moeten werken, zo professioneel zijn ze. Het levert heel veel spanningen op."

"We hebben het al eerder gehad over die aanvoerdersband", vervolgde de verslaggever. "Moet die misschien niet worden afgepakt? Dan kan hij zich helemaal concentreren op het voetbal. Hij is de beste voetballer, maar Advocaat hoort juist een aanvoerder te hebben die hij kan vertrouwen. Die moet het voorbeeld geven. Juist deze speler voerde de opdracht afgelopen zaterdag weer niet uit."

Ook Jan Everse vindt Berghuis geen geschikte aanvoerder. "Hij heeft het karakter er niet voor. Hij is aanvoerder geworden en gaat dan overdreven dingen lopen doen in het veld. Ik zag hem gisteren ook weer na balverlies met een tackle komen en dan is hij weer te laat. Hij doet dat op een verkeerde manier. Ik vind het geen aanvoerder."

Gerelateerd nieuws
263 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 90 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75314 leden - Op dit moment zijn 777 mensen actief, waarvan 230 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved