Kökcü: ''Ik moet me niet gek laten maken als het minder gaat''

Kökcü: ''Ik moet me niet gek laten maken als het minder gaat''

Orkun Kökcü kon deze interlandbreak weer rekenen op een oproep van Turkije. Met zijn land opent hij de WK-kwalificatie met een pikante wedstrijd: thuis tegen Oranje. Kökcü speelde in de jeugd nog voor Nederland, maar koos uiteindelijk voor een internationale carrière bij Turkije.

"Ik heb als kleine jongen altijd met veel bewondering naar het Turkse voetbal gekeken", vertelt Kökcü, geciteerd door het ANP. "Ik was zeven jaar toen Turkije bij het EK van 2008 strandde in de halve finale tegen Duitsland. De verhalen over de derde plaats op het WK van 2002 ken ik natuurlijk ook. Turken zijn trotse mensen." Over zijn keuze voor Turkije gaat het in zijn omgeving niet vaak meer. "Familie en vrienden zijn trots op me. Dat zouden ze ook zijn geweest als ik voor Nederland had gekozen."

Woensdag om 18:00 uur speelt Turkije tegen Nederland. Kökcü kijkt uit naar de ontmoeting. "We kunnen nu gelijk een signaal afgeven. Nederland en Noorwegen zijn sterke landen, maar het is ook weer geen heel ongunstige loting. We hadden het ook slechter kunnen treffen."

Kökcü blikte ook terug op de afgelopen maanden bij Feyenoord, waarin hij veel kritiek te verduren kreeg. "In veel punten kan ik me wel herkennen hoor, maar soms werd er ook naar foute dingen gezocht, vond ik. Dat ik echt naar beneden werd gehaald. Ik moet me niet gek laten maken als het een keer wat minder gaat. Ups en downs horen ook bij de ontwikkeling van een jonge speler."

Voor Kökcü is te hopen dat hij komende zomer ook met het Turkse elftal mee mag naar het EK. Bovendien kan Feyenoord dan meeprofiteren, aangezien het zijn marktwaarde ten goede zal komen. "Ik heb al vaker gezegd: als zich voor mij een club meldt met een goed verhaal en een bod waar Feyenoord ook beter van wordt, kan ik me voorstellen dat ik ernaar ga luisteren. Uiteindelijk hoop ik in de Spaanse competitie te belanden", besloot hij.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties