Pot: ''De groep zou wat mondiger naar elkaar toe mogen zijn''

Pot: ''De groep zou wat mondiger naar elkaar toe mogen zijn''

Cor Pot schoof maandagmiddag aan bij de liveshow van Voetbal International om de zorgwekkende situatie bij Feyenoord te bespreken. De assistent van Dick Advocaat liet zich daar kritisch uit over zijn eigen spelersgroep. Volgens Pot beheersen zij niet het vermogen om elkaar goed aan te sturen.

Gevraagd naar het werkklimaat, reageerde Pot dat incidentjes overal wel gebeuren. Daarmee leek hij te doelen op het incident met Steven Berghuis dat het Algemeen Dagblad dit weekend naar buiten bracht. "Ik heb het ook wel meegemaakt, dat er een vechtpartijtje was - niet dat dat bij ons is gebeurd - en dat ze elkaar verrot schelden. Dat is inherent aan topsport. Er zijn emoties. Op zich hebben wij een prima groep, alleen ze zouden wat mondiger mogen zijn naar elkaar toe. Dat is wel een verwijt dat je ze kunt maken."

Daarmee richtte Pot zich niet per se op de meer ervaren krachten. "Als een leider niet doet wat hij moet doen, dan mag ook een ander er wat van zeggen. Zo moet je met elkaar in beweging blijven om op de top te blijven presteren." Ook de naam van aanvoerder Steven Berghuis valt. "Het is wel een moeilijke jongen, heel wisselvallig qua humeur, maar wel een winnaar. Er zijn toch spelers bij ons die daar niet tegen opgewassen zijn. Die hebben daar moeite mee, die kunnen of willen niks zeggen. Af en toe kun je best zeggen: 'doe even een beetje rustig'. Het is een zwijgende groep."

Ook tegen FC Emmen zag Pot de invloed daarvan. De staf wilde met een 1-0 voorsprong graag inzakken tegen de hekkensluiter, maar zag enkele spelers toch te veel naar voren lopen. "Er moeten toch mensen in de groep opstaan die zeggen: 'terugkomen'." Volgens Pot is daar voor de staf niet veel aan te doen. "Het verbale coachen is bijna niet te doen. Als je het niet in je hebt om leiding te geven of om te zeggen: 'kom eens terug', omdat ze dat misschien niet durven of niet willen, omdat ze te bescheiden of te bang zijn, dan houdt het op. Dat is bij ons gewoon zo."

Lees meer over
Steven Berghuis Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties