''Het respect voor Advocaat vanuit de pers is te groot''

''Het respect voor Advocaat vanuit de pers is te groot''

Feyenoord presteert de laatste maanden dramatisch en is inmiddels gezakt naar de vijfde plek in de Eredivisie. De Rotterdammers moeten nog flink aan de bak om Europees voetbal te kunnen halen. Ondanks het matige spel is er vanuit de media weinig kritiek op Dick Advocaat. Journalist Ruud van Os ziet dat de landelijke media de trainer altijd in bescherming neemt.

Supporters beginnen langzaam steeds kritischer te kijken naar het werk van Advocaat. Is dat terecht? ''Ja! Dick is een beetje aan het einde van zijn Latijn'', begint Ruud van Os in de podcast van RTV Rijnmond. ''Dat zeg ik met veel respect, want hij heeft een prachtige carrière gehad. Het is gewoon een beetje klaar met Dick. Als Arne Slot straks één keer wint uit zes wedstrijden, dan zijn de messen geslepen in de kleedkamer.''

''Het respect voor Advocaat vanuit de pers is te groot'', vervolgt de journalist. ''Dick heeft pers nodig die hem scherp houdt en dat gebeurt nu te weinig. Hij moet een beetje achter zijn broek gezeten worden. Alleen in zijn nadagen gaat niemand dat meer doen blijkbaar. Veronica Inside, VI, AD en De Telegraaf zijn gewoon zwaar op de hand van Dick Advocaat.''

Moet de clubleiding ingrijpen?
Feyenoord-watcher Dennis van Eersel is van mening dat er iets moet veranderen om play-offs te ontlopen. "Er is zo'n gezegde: als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. Er moet nu iets veranderen bij Feyenoord, want zo door kwakkelen is geen optie. De spelers moeten uitvoeren wat de trainer wil en als Advocaat dat niet voor elkaar krijgt, blijven er in mijn optiek maar twee opties over. Óf de trainer trekt dan zijn conclusies en stapt op. Óf hij wisselt de spelers die niet mee willen in zijn spelwijze. Zelfs als dat de ogenschijnlijk meest belangrijke speler is, zoals Steven Berghuis. De belangen zijn te groot om op deze manier door te kwakkelen."

Lees meer over
Steven Berghuis Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties