Overzicht | De internationals van Feyenoord in actie

Overzicht | De internationals van Feyenoord in actie

De komende twee weken krijgt Feyenoord even tijd om bij te komen van een belabberde en chaotische fase. Een groot deel doet dat op de club, maar zeven spelers vliegen deze week uit naar hun internationale ploeg. FR12 zette op een rijtje om welke spelers het gaat en waar zij voor zullen spelen.

Steven Berghuis (Nederland)
Steven Berghuis is de enige Feyenoorder die onderdeel uitmaakt van de Oranje-selectie van bondscoach Frank de Boer. Met het Nederlands Elftal begint hij komende week aan de kwalificatie voor het WK van 2022. Turkije, Letland en Gibraltar zijn de tegenstanders. Berghuis zal opnieuw concurreren met AZ-aanvaller Calvin Stengs.

Turkije - Nederland (4-2)
Woensdag 24 maart, 18:00 uur

Nederland - Letland (2-0)
Zaterdag 27 maart, 18:00 uur

Gibraltar - Nederland (0-7)
Dinsdag 30 maart, 20:45 uur

Justin Bijlow, Tyrell Malacia, Lutsharel Geertruida (Nederland Onder 21)
Voor Justin Bijlow, Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida staat de komende weken de eerste fase van het EK Onder 21 op het programma. Het toernooi wordt in twee blokken gespeeld, waarbij de groepsfase tijdens deze interlandbreak wordt afgewerkt. Roemenië, Duitsland en gastland Hongarije zijn daarin de tegenstanders. Geertruida zat in eerste instantie niet bij de selectie, maar vervangt de afgevallen Jurriën Timber.

Roemenië O21 - Nederland O21 (1-1)
Woensdag 24 maart, 21:00 uur

Duitsland O21 - Nederland O21 (1-1)
Zaterdag 27 maart, 21:00 uur

Nederland O21 - Hongarije O21 (6-1)
Dinsdag 30 maart, 18:00 uur

Orkun Kökcü (Turkije)
Wanneer Steven Berghuis het met Oranje opneemt tegen Turkije, treft hij mogelijk ploeggenoot Orkun Kökcü. De Feyenoorder is opgenomen in de selectie van de Turken voor de eerste WK-kwalificatiewedstrijden. Kökcü speelde in 2020 zijn eerste twee interlands en kan daar nu dus een of meerdere wedstrijden aan toevoegen. Naast Nederland speelt Turkije tegen Noorwegen en Letland.

Turkije - Nederland (4-2)
Woensdag 24 maart, 18:00 uur

Noorwegen - Turkije (0-3)
Zaterdag 27 maart, 18:00 uur

Turkije - Letland (3-3)
Dinsdag 30 maart, 20:45 uur

Uros Spajic (Servië)
Zijn plek in de basiself van Feyenoord is Uros Spajic inmiddels kwijt aan Eric Botteghin, maar wel werd hij door de Servische bondscoach weer opgeroepen voor de nationale ploeg. Ook zijn land begint deze week aan de kwalificatie voor het WK van 2022. Ierland, Portugal en Azerbeidzjan zijn daarin de eerste tegenstanders.

Servië - Ierland (3-2)
Woensdag 24 maart, 20:45 uur

Servië - Portugal (2-2)
Zaterdag 27 maart, 20:45 uur

Azerbeidzjan - Servië (1-2)
Dinsdag 30 maart, 18:00 uur

Robert Bozeník (Slowakije)
De langdurige enkelblessure die Robert Bozeník tijdens zijn meest recente interland met Slowakije opliep, heeft gelukkig geen invloed gehad op zijn selectie voor het nationale elftal. Voor de WK-kwalificatiewedstrijden van het Slowaakse elftal is hij er gewoon weer bij. Daarin neemt de ploeg het op tegen Cyprus, Malta en Rusland.

Cyprus - Slowakije (0-0)
Woensdag 24 maart, 20:45 uur

Slowakije - Malta (2-2)
Zaterdag 27 maart, 20:45 uur

Slowakije - Rusland (2-1)
Dinsdag 30 maart, 20:45 uur

Geen interlands voor Senesi en Sinisterra
Marcos Senesi en Luis Sinisterra komen deze interlandbreak niet in actie voor hun nationale ploeg. De Feyenoorders waren opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden van Argentinië en Colombia, maar wegens de reisrestricties komen de Zuid-Amerikaanse ploegen deze weken niet in actie. Senesi werd overgeheveld naar Argentinië Onder 23, dat afreist naar Japan, maar kreeg van Feyenoord geen toestemming om te vertrekken.

Lees meer over
Steven Berghuis Eric Botteghin Tyrell Malacia Luis Sinisterra Justin Bijlow Lutsharel Geertruida Marcos Senesi Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties