Driessen: ''Rekensommetje leert dat Feyenoord dan 600 miljoen waard is''

maandag 22 maart 2021 00:49 61.620 keer bekeken 203 reacties Pro Shots

Waar Willem van Hanegem een lans breekt voor Mark Koevermans, vanwege het filmpje waarin hij de supporters vraagt om af te zien van de beloofde restitutie, daar is journalist Valentijn Driessen een stuk minder mild. "Een communicatieve blunder om een restitutiecampagne door Koevermans te laten aankondigen."

"Los van zijn eigen analyse dat hij de capaciteiten en functionaliteiten ontbeert om Feyenoord-directeur te zijn, staat hij er slecht op bij de achterban", aldus Driessen in zijn column in De Tegraaf. "Het is daarom een communicatieve blunder om een restitutiecampagne door Koevermans te laten aankondigen. En zo’n onheilspellende boodschap te verkondigen dat de ondergang van Feyenoord nabij is. Alsof fans in deze coronaperiode niet genoeg ellende over zich heen gestort krijgen."

Driessen stipt aan dat Feyenoord niet alleen hoopt dat Het Legioen grotendeels van de restitutie af zal zien, maar net zo hard hoopt dat er komend seizoen weer tienduizenden seizoenkaarten verkocht gaan worden. In dat geval gaat het al gauw om een bedrag van in totaal 30 miljoen dat de club binnenhaalt via de achterban. "Weet dat de ’Vrienden van Feyenoord’ in het seizoen 2009-2010 voor een bedrag van 32,6 miljoen euro liefst 49% van de aandelen van de club in bezit kreeg. Nu voert de clubleiding besprekingen met investeerders over een investering van 130 miljoen euro voor een substantieel deel van de aandelen."

"Tuig een vehikel op waarin het Legioen met zijn dertig miljoen euro, voorwaar geen misselijk bedrag, mede-aandeelhouder wordt. Al is het maar voor 5%, al is het maar voor tien jaar, al is het met een verplichte terugkoop. Een rekensommetje leert dat Feyenoord dan 600 miljoen euro waard is", zo vervolgt Driessen. "Bied iets, in plaats van op je knieën te bedelen om gratis geld. Op deze manier is het ordinaire uitbuiting van clubliefde. En dan praten we niet eens over een half miljoen weggegooide euro’s door bedelaar Koevermans & co met het contracteren van Pratto. Overigens werd de scout, die protesteerde tegen de komst van de Argentijn, door technisch directeur Frank Arnesen direct buitengegooid."

Gerelateerd nieuws
203 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 73 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75314 leden - Op dit moment zijn 785 mensen actief, waarvan 220 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved