''Mensen die hij eruit wilde staan intern ook hevig ter discussie''

''Mensen die hij eruit wilde staan intern ook hevig ter discussie''

Net als veel andere clubs lijdt Feyenoord enorm onder de coronacrisis. Het verlies van 'zekere' inkomsten van de stadionclub bewoog algemeen directeur Mark Koevermans er deze week toe om een oproep te doen: vraag geen geld terug van Feyenoord. Analist Johan Derksen vindt die oproep opvallend. "Koevermans weet dat hij niet zo goed ligt en moet nu gaan smeken om geld bij de achterban. En dat doet hij."

"In dat kader moeten de spelers, die zich achter de schermen nog steeds verzetten tegen het inleveren van salarissen, zich toch wel doodschamen. De supporters die het hele jaar geen waar voor hun geld hebben gekregen moeten er nu helemaal van afzien. Dat zijn allemaal mensen die moeten kromliggen en sparen om een seizoenkaart voor Feyenoord te kunnen kopen", aldus De Snor bij Veronica Inside. "Ik vind het zo onbeschaafd dat er dan spelers lopen te mokken. Het is nog niet helemaal uitgelekt wie die spelers zijn, maar als het ooit uitlekt wie die spelers zijn, dan kan je zo'n speler helemaal vergeten. Het Legioen laat Feyenoord niet zakken. Die zeggen allemaal weer 'huppakee, laat maar zitten en we kopen ook weer een nieuwe seizoenkaart'. Ik ben ervan overtuigd."

Tafelgast Valentijn Driessen had zo zijn bedenkingen over het filmpje dat de Feyenoordsupporters te zien kregen toen hen gevraagd werd om geen restitutie aan te vragen. "Het lijkt wel een advertentie van Dela, een uitvaartsverzekering." De club zou Het Legioen meer perspectief moeten bieden volgens Driessen. "Zij mogen ook wel wat teruggeven aan de supporters. Ze hopen dalijk 130 miljoen op te halen. Zeg dan tegen die jongens van 'joh, als wij dat geld ophalen, dan storten wij dat terug'. Je kan het in ieder geval aanbieden."

Feyenoord onder Slot
Al verwacht Derksen niet 1-2-3 dat dat geld daadwerkelijk binnengehaald zal worden. "Ze rekenen zichzelf ook al een beetje rijk. Die Slot wil aanvallend gaan voetballen. Dan staat erbij dat heel Feyenoord dat wil: dat vind ik al een aanklacht tegen Advocaat, want 'wat Advocaat doet daar willen we vanaf'. Nou: wat Advocaat gedaan heeft met dit elftal is fantastisch! Daar moet niet minachtend over gedaan worden", zo vervolgt Derksen. "Maar die Slot: als er geen sponsors, geldschieters en Amerikaanse bedrijven geld in steken, dan kan Slot zijn aanvallende voetbal vergeten, want dan heeft hij er de spelers gewoon niet voor."

Ook gaat Derksen nog in op het aanstaande vertrek van Stanley Brard. "De vier mensen die hij eruit wilde hebben staan intern ook hevig ter discussie. Misschien is het het beste als Arnesen de bezem erdoor haalt en niet het oude zeer laat zitten, want anders blijft het smeulen daar." Door wie gaat Arnesen die mensen dan vervangen? "Vriendjes. Arnesen is er zeer bedreven in om zijn hele huishouding onder te brengen bij de club, tot z'n zoon toe."

Lees meer over
Johan Derksen Dick Advocaat Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties