Been: ''Ik denk dat daar iets achter zit dat wij niet weten''

Been: ''Ik denk dat daar iets achter zit dat wij niet weten''

Feyenoord moet al jaren elk dubbeltje omdraaien en slaagt er daarom niet in om directe versterkingen aan te trekken, want die kosten geld. Marcos Senesi was de afgelopen seizoenen eigenlijk de enige uitzondering. Een andere speler waar Feyenoord veel geld voor uitgaf vindt analist Mario Been symbool staan voor de transferproblematiek bij de Rotterdammers. "Ik vind Bozenik zo'n mooi voorbeeld."

"Ik zie hem nooit trainen, kan hem alleen beoordelen als hij speelt en hij is lang geblesseerd geweest. Maar wat ik tot nu toe van hem gezien heb, dan denk ik niet 'zo, dit is een topspits' bij mezelf", aldus Been in de Dick Voormekaar podcast. "Vier miljoen uitgeven aan een spits: dat is een spits die er gelijk moet staan. Die moet gewoon de komende drie jaar de spits zijn en hopelijk ontwikkelt hij zich dusdanig dat je hem door kan verkopen. Dat is dus niet gebleken."

Antonucci
Feyenoord watcher Martijn Krabbendam geeft nog een voorbeeld. "Wat denk je van Antonucci? Die zit nu bij Volendam en die moet je volgend jaar gaan betalen. Uiteindelijk gaat die transfersom tot twee punt zoveel miljoen en nou begrijp ik al dat Slot een ander type middenvelder zoekt dan die Feyenoord net heeft gehaald." Wellicht zal Arnesen toch wat druk uitoefenen op Slot om Antonucci op te stellen. "Ik denk wel dat die Slot zo eigenwijs is dat die zich daar niks van aantrekt."

Investeerders & Sportsology
Buiten het geld dat uitgegeven wordt is er ook nog het probleem dat de transfersommen voor Feyenoorders vrij laag liggen. Alleen het behalen van Europees voetbal zal de transferwaardes van spelers als Marcos Senesi en Luis Sinisterra niet in stand houden: er is een succesvolle Europese campagne nodig om de transfersommen in stand te houden en hopelijk te doen stijgen.

Feyenoord zit dus eigenlijk in de hoek waar de klappen vallen en Been heeft zo zijn bedenkingen bij de steeds terugkerende geruchten over investeerders en Sportsology, het bedrijf dat Feyenoord op dit moment doorlicht. "Ik vind dat onderzoek wel iets aparts, dat het ineens nu gebeurt. Ik vind het verdacht, ik denk dat daar iets achter zit dat wij niet weten. Een groot iemand, misschien wel meerdere mensen, om die club eens werkelijk door te lichten om 'wat krijg ik nou werkelijk voor mijn geld' te zien. Maar dat weten we op den duur pas."

Lees meer over
Luis Sinisterra Marcos Senesi Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties