Pellè maakt basisdebuut en verslaat Karsdorp-loos Roma

Pellè maakt basisdebuut en verslaat Karsdorp-loos Roma

Graziano Pellè heeft afgelopen weekend zijn basisdebuut gemaakt voor Parma. Met de oud-Feyenoorder in de basis zette de ploeg een stunt neer door AS Roma met 2-0 te verslaan. Rick Karsdorp kreeg rust bij de Romeinen en bleef negentig minuten op de bank zitten.

Pellè keerde terug naar zijn geboorteland nadat afgelopen winter zijn contract bij het Chinese Shandong Luneng afliep. Verschillende Italiaanse clubs hadden interesse in de spits en ook Feyenoord zou contact met hem hebben gezocht, maar de keuze viel uiteindelijk op Parma. Daar maakte hij anderhalve week geleden al zijn debuut, toen hij zes minuten voor tijd inviel tegen het Inter van Stefan de Vrij (Parma verloor met 1-2).

Tegen Roma stond de voormalig publiekslieveling in De Kuip voor het eerst aan de aftrap. Tijdens zijn basisdebuut versierde hij de strafschop waaruit ploeggenoot Hernani de 2-0 maakte. Na zestig minuten werd hij afgelost door een andere oud-Feyenoorder, Joshua Zirkzee.

Serie A
In dezelfde competitie won het Inter van Stefan de Vrij met 1-2 uit bij Torino. Daarmee deed het wederom een grote stap richting de landstitel, waar de voorsprong op nummer twee AC Milan (dat met 0-1 verloor van Napoli) inmiddels negen punten bedraagt. Het AS Roma van Rick Karsdorp staat op plek zes, maar aangezien alles dicht bij elkaar staat is een Champions League-ticket (top vier) zeker nog mogelijk. Parma strijdt onderin tegen degradatie. Het staat op plek negentien en moet minstens zeventiende worden om zich te handhaven.

Lees meer over
De Kuip Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties