De Statistieken: Botteghin, Marsman, Berghuis en Geertruida

De Statistieken: Botteghin, Marsman, Berghuis en Geertruida

In de rubriek De Statistieken duikt FR12.nl in de meest opvallende statistieken van de afgelopen wedstrijd. Wie gaf de meeste passes? En wie schoot het vaakst op doel? Vandaag kijken we naar de statistieken van Feyenoord tegen PSV, met daarin onder meer Eric Botteghin, Nick Marsman, Steven Berghuis en Lutsharel Geertruida.

Met 6 pogingen voor rust, waarvan 3 op doel, had Feyenoord in de eerste helft tegen PSV de nodige kansen om op een ruime voorsprong te komen. Na rust noteerde de Rotterdammers nog 4 kansen (0 op doel), maar was het vooral tegenhouden. Dat lukte, onder meer dankzij Nick Marsman. Met 5 reddingen had de doelman een belangrijke bijdrage in het vasthouden van het punt. Het was echter verdediger Eric Botteghin die op basis van zijn statistieken, berekend door SofaScore, een hoger cijfer behaalde: een 7,7 (Marsman en Steven Berghuis kregen een 7,6).

Met 5 clearances (weggewerkte ballen), 3 geblokte schoten, 3 onderscheppingen en 2 succesvolle tackles had Botteghin een belangrijke defensieve bijdrage. Hij werd daarmee aanzienlijk hoger beoordeeld dan collega's Uros Spajic (3 clearances, 0 geblokte schoten, 1 interceptie en 2 tackles) en Marcos Senesi (4 clearances, 0 geblokte schoten, 1 interceptie en 3 tackles). Ook aan de bal zette Botteghin prima cijfers neer. Hij noteerde 70 balcontacten, zag 92% van zijn 53 passes slagen en ook de 4 lange ballen die hij gaf kwamen allemaal aan.

In aanvallend opzicht legde Berghuis met afstand de beste statistieken af. Dat kwam onder meer door zijn treffer, maar ook zijn 2 sleutelpasses, 87% aangekomen passes (38 passes in totaal), 2 geslaagde dribbels en 2 gewonnen duels (van de 3) speelden daarbij een rol. Lutsharel Geertruida was de vierde en laatste speler wiens beoordeling boven de 7 uitkwam (7,1). Zijn defensieve aandeel bestond uit 2 clearances, 2 intercepties en 2 tackles, terwijl hij ook alle drie zijn duels won. 82% van zijn 33 passes kwam aan, waarvan 1 sleutelpass, 1 voorzet (van 2 pogingen) en 3 lange ballen (van 4 pogingen). Verder noteerde de rechtsback 1 succesvolle dribbel.

Lees meer over
PSV Steven Berghuis Eric Botteghin Lutsharel Geertruida Nick Marsman Marcos Senesi Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties