Van Hanegem: ''Ik vond de ploeg ook best goed tegen PSV''

maandag 15 maart 2021 02:00 50.355 keer bekeken 66 reacties Pro Shots

Willem van Hanegem maakt zich in zijn column vooral druk om de huidige trend dat er een speler bij een vrije trap achter de muur gaat liggen. PSV kreeg een vrije trap tegen Feyenoord en het was de vraag of Eran Zahavi of Philipp Max die vrije trap zou nemen. Het werd Max en de bal ging ruim over. "Ik wilde vooral zien of er van Feyenoord iemand achter de muur zou gaan liggen. Want dat is opeens mode, hè. Wat een totale onzin is dat toch."

"Bij Feyenoord zou Johan Boskamp er geschikt voor zijn geweest, zei iemand laatst tegen mij op de golfbaan. Nee, dat is gekkigheid", zo grapt De Kromme in het Algemeen Dagblad. "De vrije trap hield me altijd bezig. Hij gaat echt zelden onder de muur door, dat is ook moeilijk. Ook na mijn carrière probeerde ik vaak nog wat uit. Dan vroeg ik de keepers Joop Hiele of Peter Brunings te helpen en probeerde ik hem met een aanloop helemaal vanaf de zijkant, bijna evenwijdig aan de bal, keihard in de verre hoek binnen te laten slaan."

"Brunings vond dat leuk. Hij werkt nu op de commerciële afdeling van mijn club. Ik hoor dat hij met pensioen gaat, maar als er iemand binnen de Kuip gevoel heeft hoe hij met mensen moet omgaan, is hij het. Ik zou hem er nog een jaartje bijhouden, op commercieel vlak moet er veel gebeuren na de crisis", zo vervolgt Van Hanegem om daarna terug te komen op 'de-liggende-man-achter-het-muurtje'. "Dat er niemand van Feyenoord vanmiddag achter de muur moest liggen, dat maakt mij misschien wat opgewekter, maar ik vond de ploeg ook best goed tegen PSV."

Tot slot gaat Van Hanegem ook nog in op Oranje. Virgil van Dijk gaat waarschijnlijk het EK missen, maar dat probleem is te overzien. "Gelukkig hebben we Stefan de Vrij. Ik hoor of lees zelden iets over die jongen. Maar wat hij bij Inter doet, is indrukwekkend. Echt een heel grote meneer, bij een club op weg naar de landstitel. De Vrij zal Oranje uit de brand helpen. Zoals Rick Karsdorp in deze vorm dat ook zou kunnen. Maar Frank de Boer heeft hem niet in het vizier. Vreemd, want wie AS Roma ziet, kan eigenlijk niet meer om Karsdorp heen."

Gerelateerd nieuws
66 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 26 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75318 leden - Op dit moment zijn 792 mensen actief, waarvan 304 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved