''Voor zijn status is Berghuis in te veel wedstrijden afwezig''

''Voor zijn status is Berghuis in te veel wedstrijden afwezig''

Dat Steven Berghuis de beste voetballer van Feyenoord is, zullen weinig mensen ontkennen. Met veertien goals en elf assists is de aanvoerder de meest productieve speler in de Eredivisie. Toch kan hij nog meer laten zien, oordeelt oud-Feyenoorder Kevin Hofland in ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie.

"Zijn statistieken zijn prima", begint Hofland. "Maar voor zijn status is hij te veel wedstrijden niet aanwezig geweest voor Feyenoord. Anders sta je misschien nu wel tweede. Je kan niet van iemand verwachten dat hij elke wedstrijd bepalend is, maar ik vind wel dat hij de kwaliteiten heeft waarmee ook als hij niet aanwezig is, wel iets moet toevoegen aan Feyenoord. Dat vind ik nu iets te weinig." Tegen PSV verwacht Hofland overigens wel veel van Berghuis. "Vandaag is zo'n wedstrijd dat hij er opeens weer helemaal is."

Na de thuiswedstrijd tegen PSV (3-1 winst) had ESPN-verslaggever Hans Kraaij nog een kleine aanvaring met Berghuis. Toen Kraaij hem complimenteerde met zijn harde werk, beet de captain van zich af en zei hij dat hij elke wedstrijd hard werkt. Die woorden beaamt Kraaij nu ook. "Hij maakt wel veel vuile meters. Hij is toen dertig keer met Max meegegaan." Marciano Vink is daar kritischer over. "Het gaat om vuile meters op de juiste momenten. Je kan dertig keer terug rennen, maar als je het twee keer vergeet waarna een gevaarlijke actie komt, dan kijken we toch naar die twee keer."

Lees meer over
PSV Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties