Arnesen: ''Heb nu eigenlijk maar één scout''

Arnesen: ''Heb nu eigenlijk maar één scout''

Frank Arnesen staat nu ruim een jaar aan het roer als technisch directeur bij Feyenoord. De Deen moet werken met een klein budget en hoge verwachtingen. Ook de coronacrisis en alle gevolgen van dien maken het niet makkelijker voor Arnesen.

De technisch directeur geeft in Hand in Hand een kijkje in de keuken bij de scouting in De Kuip. Zo zijn het afgelopen jaar scouts Beukers, Lipponen en Aptroot vertrokken bij Feyenoord. De kwaliteit van de scouting is al jaren een punt van discussie bij Feyenoord. ''Toen ik hier kwam had Feyenoord drie scouts, met mij erbij vier. Zo weinig scouts in een club heb ik nog nooit meegemaakt. Beukers, Lipponen en Aptroot zijn nu inderdaad weg en eigenlijk heb ik nu maar één scout, Björn Hanssen, Hij doet 90% Scandinavië met spelers van 16 tot 21 jaar ongeveer. Ik kan de scouting nu weer opbouwen'', begint Arnesen.

''Bij scouten hoort: zien, horen en opslaan. Live scouting (wedstrijden bezoeken), en daarvoor heb je videoscouting waarbij je een dag na de wedstrijd meer dan 200 competities kunt bekijken, van Ecuador tot Finland. En het belangrijkste is dataverzameling om ook dingen uit te sluiten. Je kunt profielen samenstellen en vervolgens met de drie vormen van scouten aan het werk gaan. Dat zijn we nu aan het samenstellen'', gaat de Deen verder. ''Het gaat niet om mij, maar om Feyenoord. Ik ben hier ook niet eeuwig, dus ik moet zorgen dat er iets staat waar iedereen mee door kan. Met al mijn ervaring ken ik natuurlijk ook veel mensen, zoals Lemić, Rob Jansen, Ploegsma, Lerby en nog veel meer zaakwaarnemers met een groot netwerk. Ik maak gebruik van alle agenten in het belang van Feyenoord.''

Het volledige interview met Frank Arnesen valt te lezen in de nieuwe Hand in Hand, editie maart. Klik hier om lid te worden van de officiële Feyenoord supportersvereniging.

Lees meer over
De Kuip Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties