MATCHDAY! Feyenoord wacht topper in Eindhoven

MATCHDAY! Feyenoord wacht topper in Eindhoven

Vandaag staat de topper tegen PSV op het programma. De ploeg van Dick Advocaat hoopt de aansluiting richting de tweede plek te vinden met een overwinning op de Eindhovenaren. De wedstrijd begint om 14:30 en wordt uitgezonden op ESPN 2.

Vorm Feyenoord
Feyenoord heeft zich vorige week aardig herpakt in de competitie. Na een matige reeks in de competitie met geen overwinningen in drie wedstrijden werd zaterdag tegen VVV-Venlo weer eens gewonnen (6-0). Dat was een belangrijke overwinning, aangezien concurrenten voor de tweede plek Vitesse en PSV hun wedstrijden ook wonnen. Op dit moment staat Feyenoord acht punten achter op nummer twee PSV. Met een overwinning vandaag wordt dat gat slechts vijf punten.

Feyenoord verloor geen van de laatste vijf wedstrijden tegen PSV (uit en thuis). Er werd drie keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Het is dus duidelijk dat PSV het de laatste jaren moeilijk heeft met Feyenoord, zo ziet ook Sinclair Bischop. ''PSV staat boven Feyenoord op de ranglijst, maar het recente verleden wijst uit dat PSV vaak banger is voor Feyenoord, dan andersom'', vertelt Bischop in de podcast van RTV Rijnmond. "Vooral in De Kuip, maar ook in Eindhoven heeft PSV het al jarenlang moeilijk met Feyenoord. De Rotterdammers liggen ze gewoon niet en als ze al winnen gaat het nooit makkelijk.''

Feyenoord beschikt vandaag niet over een gehele fitte selectie en Advocaat zal daarom moeten gaan schuiven. Vrijdag werd al bekend dat Diemers en Nieuwkoop er nog meerdere weken uit liggen met blessures. Daarnaast lijkt Marsman de voorkeur te krijgen boven Bijlow.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Marsman; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Toornstra, Fer, Kökcü; Berghuis, Linssen, Sinisterra.

Vorm PSV
PSV is aan een prima reeks bezig in de competitie. In de laatste zes wedstrijden in de Eredivisie werd slechts één keer verloren; Feyenoord-uit (1-3). Daarnaast werd drie keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld, waaronder de topper tegen Ajax. De ploeg van Roger Schmidt staat, met een wedstrijd meer gespeeld, op zes punten achterstand van koploper Ajax.

PSV won dit seizoen nog geen traditionele topwedstrijd. Er werd twee keer gelijkgespeeld tegen Ajax en een keer verloren van Feyenoord en AZ. Die negatieve reeks wil PSV vandaag graag verbreken. Dat gaat de ploeg van Schmidt proberen met een selectie die niet helemaal compleet is. Het is namelijk nog niet zeker of Cody Gakpo bij de selectie zit. ''Cody is deze week aangesloten bij de teamtrainingen en hij heeft geen pijn meer, dat is het belangrijkste nieuws'', vertelde de coach. Ryan Thomas zit sowieso niet bij de selectie.

Veel analytici vonden PSV in de heenwedstrijd met Feyenoord de betere ploeg. De Rotterdammers wonnen de wedstrijd uiteindelijk wel. Schmidt zegt dat PSV haar lesje dan ook heeft geleerd. ''Verdedigend moeten we scherp zijn op hun counters en we moeten beter rondom de zestien verdedigen. Uiteraard moeten we ook onze kansen beter benutten. Dat was een beetje het verhaal van die eerste wedstrijd.''

Vermoedelijke opstelling PSV: Mvogo, Dumfries, Teze, Viergever, Max, Rosario, Boscagli, Madueke, Götze, Zahavi, Malen.

Bas Nijhuis
De arbiter van dienst is Bas Nijhuis. Dat is opvallend, aangezien de scheidsrechter en Schmidt het dit seizoen meermaals aan de stok hadden. Na Sparta – PSV zei de Duitser zelfs dat hij de trainer 'nooit meer wil spreken'. Vandaag is de eerste wedstrijd sinds Sparta-uit dat Nijhuis weer een wedstrijd van PSV fluit. Advocaat ligt daar echter niet wakker van. ''Ik vind het heel vreemd, maar ik ben er niet bang voor. Omdat ik weet hoe Nijhuis is, die laat zich niet intimideren. Maar ik vind het wel vreemd dat hij voor een topwedstrijd wordt gekozen, en bijvoorbeeld niet voor PSV-Fortuna.''

Historie
2015-2016 PSV – Feyenoord 3-1 (1-1)
2016-2017 PSV – Feyenoord 0-1 (0-0)
2017-2018 PSV – Feyenoord 1-0 (1-0)
2018-2019 PSV – Feyenoord 1-1 (0-0)
2019-2020 PSV – Feyenoord 1-1 (0-1)

Lees meer over
De Kuip PSV Steven Berghuis Bart Nieuwkoop Eric Botteghin Jens Toornstra Tyrell Malacia Luis Sinisterra Justin Bijlow Vitesse ajax Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Nick Marsman Leroy Fer Bryan Linssen Marcos Senesi Mark Diemers MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties