De Mos: ''Tactisch zijn de spelers individueel matig''

De Mos: ''Tactisch zijn de spelers individueel matig''

Aad de Mos was vrijdagavond te gast in het praatprogramma FC Rijnmond. De oud-trainer bespreekt daar onder meer verdediger Marcos Senesi. De Argentijn maakt een prima ontwikkeling door en is op 23-jarige leeftijd een vaste basisspeler geworden bij Feyenoord.

Feyenoord heeft in de ogen van De Mos moeite om het spel te maken en neemt het voetballend inzicht van Senesi als voorbeeld. "Tactisch zijn de spelers individueel matig. Ze hebben niet de hersens die Tadic en Blind wel hebben'', vertelt de analist. ''Senesi heeft niet het gevoel om zoals Blind op het juiste moment door te dekken."

"De niet-kenners zien Senesi een mooie goal maken tegen Den Haag, maar hij leest het spel te weinig. Misschien dat hij in een driemansverdediging bij Inter wel uit de voeten kan. Die twee wedstrijden tegen Heerenveen waren schrijnend. Bij Ajax dekken Alvarez en Martinez tegen Heerenveen precies op het juiste moment door op Siem de Jong. Feyenoord kan dat niet. Ik kan mij niet voorstellen dat Advocaat de spelers niet de handvatten aanreikt, maar om het dan uit te voeren is vers twee."

Marsman in de basis
Volgens De Mos moet Bijlow zich eerst bewijzen op de training. "Laat hem eerst eens vijf weken lang trainen zonder blessures. Van steeds wisselen worden hij en Marsman niet beter. Die zeperd die Marsman maakte tegen Heerenveen heeft Advocaat doen besluiten om Bijlow weer op te stellen. Maar Bijlow keepte tegen AZ zwak. Hij was nog niet klaar. Dat hakt er wel in bij zo'n jongen. Laat hem eerst maar lekker aan de bak gaan op de training. Advocaat moet doorgaan met Marsman."

Lees meer over
Justin Bijlow ajax sc Heerenveen ADO Den haag Dick Advocaat Nick Marsman Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties