Van Hanegem: ''Stabiele ploeg had gewoon kampioen kunnen worden''

Van Hanegem: ''Stabiele ploeg had gewoon kampioen kunnen worden''

De huidige competitie kent geen smaakmakers. Clubs en spelers wisselen goede prestaties af met het door de ondergrens zakken, zodat er geen sprake is van enige constantheid. Willem Van Hanegem beeldt het uit met zijn arm omhoog, dan weer omlaag en dan weer omhoog. "Het was echt de ene week zo, de andere week weer zo, dan weer dit, het niveau."

"Het was zo raar om te zien. Als er een ploeg stabiel was geweest, wie dat ook was geweest: die had gewoon kampioen kunnen worden." Niet per se Ajax dus. "Die speelden ook niet altijd naar hun niveau, verre van dat. De andere ploegen precies hetzelfde. Als je AZ zag...", aldus De Kromme voor de camera van NH Sport. "Slot deed het het jaar ervoor geweldig en toen ineens was het niks meer. Bij al die anderen is het ook instabiel. Of je nou Feyenoord neemt of al die andere ploegen."

De overstap van Slot van AZ naar Feyenoord kan Van Hanegem dan ook niet helemaal plaatsen. "Die hebben toch een aardige selectie. Dat jaar (vorig seizoen - red.) speelden ze bij vlagen echt het leukste voetbal en dan ga je naar Feyenoord. Ik begreep het niet. Of er moeten bij Feyenoord opeens een paar mensen opstaan die zo verschrikkelijk veel geld hebben. Dus aan de ene kant begrijp ik dat hij naar zo'n grote club wil, maar aan de andere kant denk ik 'dat wordt toch een hele klus voor je, chef'. Je gaat ergens vandaan waar ze ook dit seizoen beneden hun niveau spelen, maar Feyenoord speelt ook beneden hun niveau."

Feyenoord lijkt ook het komende seizoen weer spelers op te moeten halen met een lege portemonnee. "Nou, dan ben ik wel benieuwd wat er nou gaat komen waarvan hij 'daar kunnen we sowieso op die manier mee gaan spelen' denkt. Het is niet zo dat als je de stempel hebt van 'je bent de beste trainer' of 'je wordt de beste trainer' en je hebt bijna hetzelfde elftal... dan zie je toch dat het niet echt loopt zoals jij graag wil", zo vervolgt Van Hanegem. Slot gaat het dus heel lastig krijgen bij de Rotterdammers. "Dat denk ik wel, ja. Ik hoop dat ik ongelijk heb. Ik vond het gek dat hij niet naar Eenhoorn of naar Max (Huiberts, technisch directeur AZ - red.) is gegaan om 'luister, ik ga naar de mooiste club van Nederland, Feyenoord' te zeggen. Het zijn toch geen twee boemannen. En niet eromheen draaien: dat komt altijd uit."

Lees meer over
ajax Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties