''Het elftal is in anderhalf jaar Advocaat weinig opgeschoten''

''Het elftal is in anderhalf jaar Advocaat weinig opgeschoten''

"Het trainersvak is een mooi vak als je wint, maar als je verliest is het heel vervelend", zei trainer Dick Advocaat zaterdag na de 6-0 zege op VVV-Venlo. Het resultaat was hard nodig, want de afgelopen tijd maakte hij een lastige periode door als trainer van Feyenoord. NOS-verslaggever Arman Avsaroglu had verwacht dat dat hem op meer interne kritiek zou komen te staan dan uiteindelijk gebeurde.

"Elke willekeurige andere trainer van Feyenoord die in deze fase van de competitie met deze resultaten te maken zou krijgen, zou bijna met pek en veren Rotterdam uit gejaagd worden", begint Avsaroglu in de NOS Voetbalpodcast. "Dat gebeurt niet. Dat heeft natuurlijk te maken met de persoon Dick Advocaat. En ook met de resultaten die hij haalde in zijn eerste jaar, die uitstekend waren."

Dit seizoen is daar echter niet veel van over. "Het is nu februari, maart, de periode waarin je moet presteren, waarin het er echt om gaat. Dan merk je dat het elftal in anderhalf jaar Dick Advocaat eigenlijk niet heel veel is opgeschoten in tactisch en speltechnisch opzicht. Dat is een pijnlijke constatering, want ik zie ook dat deze spelersgroep best goed kan voetballen. Je ziet in fases dat het er wel in zit, maar het lukt de trainer blijkbaar niet om er een stabiel optreden van te maken."

Jeroen Elshoff is daar minder verbaasd over. "Het kan geen verrassing zijn dat Feyenoord er in tactisch opzicht niet extreem op vooruit is gegaan", begint hij. "Iedere trainer heeft z'n kwaliteiten en volgens mij ligt de kwaliteit van Dick Advocaat niet in het tactisch beter maken van een team. Hij speelt al jaren met eenzelfde organisatie. Hij heeft Feyenoord tactisch niet beter gemaakt, maar dat is ook niet wat ik had verwacht bij zijn aanstelling."

"Ik ook niet", reageert Avsaroglu. "Maar het viel mij wel op dat het enorm leek te klikken tussen hem en de spelersgroep. En tussen hem en de club, waardoor de resultaten heel goed waren. In dat opzicht begreep ik dat hij nog een jaar eraan vast plakte. Blijkbaar lukt het met de werkwijze van Advocaat niet meer om iets neer te zetten. Hij is alleen nog geschikt als crisismanager en niet als trainer die over een lange periode iets kan opbouwen met een elftal."

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties