''Ik denk dat plek twee hoe dan ook een lastig verhaal wordt''

''Ik denk dat plek twee hoe dan ook een lastig verhaal wordt''

Europees voetbal is de duidelijke doelstelling van Feyenoord in het restant van het seizoen. De vraag is welk Europees ticket de ploeg met de in de afgelopen tijd opgelopen achterstand op de top vier nog haalbaar is. In de FC Rijnmond Podcast wordt geconcludeerd dat het vooral een strijd om plek drie zal worden.

Aankomend weekend wacht voor Feyenoord de topper tegen nummer twee PSV. Bij winst wordt het gat verkleind tot vijf punten, al geloven de mannen van Rijnmond ook als dat scenario uitkomt niet in de tweede plaats. "Iets meer dan nu misschien, maar nog steeds niet overtuigd", reageert clubwatcher Dennis van Eersel. "Feyenoord heeft het op dat moment nog steeds niet in eigen hand."

Collega Sinclair Bischop sluit zich daarbij aan. Hij gelooft dat nummer drie AZ wél te achterhalen is, met wedstrijden tegen achtereenvolgens FC Twente en PSV op het programma. "En ze moeten nog naar Ajax. Er zijn nog zat wedstrijden die zij kunnen verliezen. Je zag gisteren (2-1 nederlaag tegen Vitesse, red.), dan kwam de druk er weer op. De vorige keer wonnen ze ook in De Kuip, om de eerstvolgende wedstrijd erna weer te verliezen. Daar is ook geen peil op te trekken."

Ook Vitesse, de huidige nummer vier, wordt kort besproken. De club uit Arnhem heeft momenteel een voorsprong van twee punten ten opzichte van nummer vijf Feyenoord. "Ik moet eerlijk zeggen: Vitesse verbaast me toch wel", zegt Bischop. "Ik had verwacht dat die zouden wegzakken." Hij concludeert: "Het wordt spannend, met name rond plek drie. Ik denk dat plek twee hoe dan ook een lastig verhaal wordt."

TEAM GS W G V DS P
1 Ajax 24 19 3 2 +57 60
2 PSV 25 16 6 3 +31 54
3 AZ 25 14 7 4 +20 49
4 Vitesse 25 15 3 7 +15 48
5 Feyenoord 25 13 7 5 +26 46
6 FC Groningen 25 12 6 6 +5 42

Lees meer over
De Kuip PSV Vitesse ajax FC Groningen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties