Huurlingen: Hoofdrol voor Vente en Antonucci in onderling treffen

Feyenoord verhuurde afgelopen winter diverse talenten. Onder 21 kan door de coronamaatregelen niet in actie komen en dus kregen zij de kans elders speelminuten op te doen. Eerder verhuurde het ook al enkele spelers van de A-selectie. Wekelijks maakt FR12 een overzicht van de prestaties van alle huurlingen.

Francesco Antonucci, Dylan Vente (FC Volendam, Roda JC)
FC Volendam - Roda JC (3-4)
Antonucci: Basisspeler, speelde 90 minuten (1 assist)
Vente: Basisspeler, speelde 76 minuten (1 doelpunt)

De wedstrijd tussen FC Volendam en Roda JC was een spektakelstuk met twee Feyenoorders in de hoofdrol. Om te beginnen Dylan Vente, die namens de bezoekers voor het eerst aan de aftrap stond, nadat hij in de laatste vijf wedstrijd mocht invallen (en twee keer scoorde). Vente bekroonde zijn basisdebuut met een doelpunt (de 2-2) toen hij een voorzet goed op zijn borst aannam en uit de lucht binnen schoot. Hij droeg daarmee bij aan de 3-4 zege van Roda.

De ploeg van Francesco Antonucci trok dus aan het kortste eind, al speelde de Belg zelf wel een prima wedstrijd. Ook hij was betrokken bij een doelpunt, toen hij in de 18e minuut ruimte zag voor Samuele Mulattieri en hem alleen voor de keeper zette. Het was de openingstreffer, die uiteindelijk weinig waard bleek voor de Volendammers.

Wouter Burger (Sparta)
FC Emmen - Sparta (1-1)
Basisspeler, speelde 70 minuten

Voor het eerst sinds zeven wedstrijden was er bij Sparta dit weekend weer een basisplaats weggelegd voor Wouter Burger. De Feyenoorder, die voor het laatst in de basis stond op 16 januari tegen PSV (3-5 verlies), stond aan de aftrap van de degradatiekraker tegen FC Emmen. Het verschil kon hij in deze wedstrijd niet maken. Burger werd na zeventig minuten naar de kant gehaald, toen Sparta nog met 0-1 aan de leiding ging. Pas in de 96e minuut kreeg Sparta via een penalty een zure gelijkmaker te verwerken.

Luciano Narsingh, Sven van Beek (FC Twente, Willem II)
FC Twente - Willem II (1-1)
Narsingh: Basisspeler, speelde 86 minuten (1 assist)
Van Beek: Basisspeler, speelde 90 minuten

De Eredivisiewedstrijd tussen FC Twente en Willem II was er een tussen Feyenoord-huurlingen Luciano Narsingh en Sven van Beek. Beide speelden een redelijk goede wedstrijd. Van Beek deed dat met enkele uitstekende verdedigende acties, waaronder een bal die hij vlak voor de lijn weghaalde. Narsingh liet zich vooral gelden door een bal terug te leggen waaruit Jesse Bosch 1-0 kon maken. Voor de aanvaller was het alweer de vierde assist in vier opeenvolgende wedstrijden. Zelf scoren deed hij nog niet. Overigens zat Ian Smeulers, de andere Feyenoord-huurling aan de kant van Willem II, negentig minuten op de bank.

Jordy Wehrmann (FC Luzern)
FC Luzern - St. Gallen (4-2)
Basisspeler, speelde 45 minuten

Met Jordy Wehrmann als vaste kracht is FC Luzern aan een opmars bezig in de Zwitserse competitie. De ploeg bivakkeerde onderin, maar is de laatste vijf wedstrijden ongeslagen, waardoor het nu vijfde staat (van de tien). Afgelopen week won het twee keer: uit bij FC Zürich (1-2) en thuis tegen St. Gallen (4-2). Tegen Zürich deed Wehrmann 84 minuten mee, tegen St. Gallen werd hij in de rust gewisseld. Tegen het einde van de eerste helft pakte de Feyenoorder geel.

George Johnston (Wigan Athletic)
Wigan Athletic - MK Dons (3-0)
Basisspeler, speelde 90 minuten (1 doelpunt)

Voor George Johnston was het een prachtig weekend. Niet alleen won zijn ploeg, het in degradatienood verkerende Wigan Athletic, met 3-0 van MK Dons, maar Johnston zelf had met de openingstreffer een belangrijke bijdrage. Zijn rake kopbal was het eerste doelpunt uit zijn carrière. Bovendien deed Wigan goede zaken op de ranglijst en is het niet langer de hekkensluiter van de Engelse League One.

Liam Kelly (Oxford United)
Oxford United - Charlton Athletic (0-0)
Basisspeler, speelde 67 minuten

Van de laatste drie wedstrijden bracht Liam Kelly er bij Oxford twee op de bank door en zat hij een keer helemaal niet bij de selectie. Zaterdag mocht hij echter weer in de basis starten, in het thuisduel tegen Charlton. Een belangrijke rol speelde hij niet, al gold dat voor niemand op het veld. De wedstrijd eindigde in 0-0.

Overig
Ook Excelsior kwam dit weekend in actie, maar dat deed het zonder Feyenoorder Sondre Skogen. NAC Breda (Ramon Hendriks, Marouan Azarkan) speelt vanavond om 21:00 uur uit bij Jong AZ. FC Dordrecht (Naoufal Bannis, Bernardo Silva, Mikael Johnsen) neemt het morgenavond om 21:00 uur in Eindhoven op tegen Jong PSV.

PSV Willem II Sven van Beek Dylan Vente Jordy Wehrmann Marouan Azarkan Ramon Hendriks Naoufal Bannis Liam Kelly George Johnston Wouter Burger