Advocaat: ''We moeten Bijlow een beetje in bescherming nemen''

Advocaat: ''We moeten Bijlow een beetje in bescherming nemen''

Dick Advocaat moet tegen VVV-Venlo opnieuw terugvallen op reservekeeper Nick Marsman. Justin Bijlow is al enige tijd hersteld van zijn voetblessure, maar kwakkelt sindsdien met knieklachten. De trainer vertelde in aanloop naar de wedstrijd dat de staf zelf heeft besloten om Bijlow in bescherming te nemen.

"Al heeft hij twee manke poten wil 'ie nog keepen, dus we hebben gezegd dat hij even rust moet nemen", begon Advocaat in gesprek met ESPN. "We moeten hem zelf een beetje in bescherming nemen, zodat hij straks helemaal vrij is. En we hebben natuurlijk een goede vervanger, dat speelt ook mee." Bijlow liep zijn knieblessure op in de wedstrijd tegen Willem II en kreeg er op de training opnieuw last van. "Het was dezelfde knie. Niet ernstig, maar we nemen geen risico. Er komt een belangrijke fase aan. Deze jongen heeft een goede mentaliteit, dus dat komt altijd wel weer boven drijven."

Ook Bart Nieuwkoop is er tegen VVV niet bij. De rechtsback kreeg onlangs de voorkeur boven Lutsharel Geertruida, maar die keert vandaag weer terug in de basis. "We zagen dat Bart het op de training uitstekend deed", legde Advocaat zijn eerdere keuze uit. "Ze ontlopen elkaar niet zo veel. De een is naar voren wat beter en de ander is defensief wat sterker en sneller. Je ziet wat er nu gebeurt, zo gaat het ook in de voetballerij."

Lees meer over
Willem II Bart Nieuwkoop Justin Bijlow Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Nick Marsman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties