''Feyenoord heeft zichzelf belachelijk gemaakt''

''Feyenoord heeft zichzelf belachelijk gemaakt''

Het huwelijk tussen Lucas Pratto en Feyenoord is nog geen succes gebleken. De Argentijn komt niet meer voor in de plannen van Dick Advocaat. Het hoogtepunt van Pratto in het shirt van de Rotterdammers is een schot op de paal tegen Sparta en daar lijkt het voorlopig bij te blijven.

"We hebben het niet eens meer over hem", vertelt oud-Feyenoorder Harry van der Laan. "Toen ik hem voor het eerst live zag, schrok ik me rot. Hij was niet vooruit te branden. Het was een oude man. Je zou denken dat je met 32 jaar nog wel even mee kan. Maar sommige spelers zijn al vroeg oud."

Van der Laan ziet dat Pratto vooral moet werken aan zijn fitheid. "Dat is zo essentieel. Je moet constant bewegen en versnellen. Nu speelt Feyenoord ook niet heel makkelijk. Bij een ploeg als Ajax komt hij misschien iets makkelijker uit de verf. Feyenoord heeft zichzelf belachelijk gemaakt. Advocaat heeft maanden lopen zeuren om een spits. Maar een goeie spits is niet zomaar te koop. Zo roepen om een spits en hem zo binnenhalen. Dat kan gewoon niet."

"Zo erg hadden ze hem ook niet nodig'', vervolgt de oud-voetballer in gesprek met de NOS. ''Linssen pakt het aardig op nu. Jørgensen is weer fit, al weet je nooit voor hoelang. Bozeník is weer terug. Het rommelt wel door. Maar bij Feyenoord hoort een spits te staan zoals Jørgensen in zijn eerste jaar. Daar kan je mee verder.''

Lees meer over
ajax Dick Advocaat Bryan Linssen Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties