MATCHDAY! Feyenoord moet winnen om aansluiting niet te verliezen

MATCHDAY! Feyenoord moet winnen om aansluiting niet te verliezen

Vandaag staat editie 23 van Feyenoord - VVV Venlo op het programma in de Eredivisie. De Rotterdammers wisten thuis 13 keer te winnen, 6 keer werd het gelijk en 3 keer werd er verloren. Feyenoord zit in een moeilijke fase, maar bij een overwinning op de Venlonaren blijft plek drie, en dus plaatsing voor Europees voetbal, binnen handbereik. Zeker omdat Vitesse en AZ elkaar deze speelronde treffen.

Vorm Feyenoord
Voor Feyenoord staat na vier opeenvolgende uitwedstrijden weer eens een thuiswedstrijd op het programma. Om weer eens de volle buit te kunnen pakken lijkt dat een welkom gegeven; de vier uitwedstrijden leverden twee verliezen en twee gelijkspellen op. Twente en Groningen werd op een gelijkspel gehouden, terwijl AZ vorig weekend te sterk was en tussendoor ook Heerenveen Feyenoord nog op een pijnlijke manier uitschakelde in de beker.

De slechte reeks leidt echter niet tot paniek bij Advocaat. ‘’De schade op de ranglijst is er pas aan het einde van het seizoen, nu nog niet. We hebben nog een derde van de competitie te spelen, die vraag is nu nog totaal niet aan de orde.'' Nu de tweede plek nog het hoogst haalbare is, zal er snel weer eens een overwinning geboekt moeten worden om dat te kunnen halen. Feyenoord staat acht punten achter op nummer twee PSV. Verder lijkt Feyenoord morgen over een vrijwel fitte selectie te kunnen beschikken. Alleen Nieuwkoop en Conteh zijn niet beschikbaar door hamstringblessures.

De Limburgers
De tegenstander VVV-Venlo heeft hele andere zorgen aan het hoofd. De huidige nummer vijftien van de ranglijst staat, met een wedstrijd minder gespeeld dan nummer zestien Willem ll, slechts vijf punten boven de degradatiestreep. Van een crisis is bij de club uit Venlo wellicht nog geen sprake, toch steekt de club in een uiterst slechte vorm. De laatste vier Eredivisiewedstrijden werden allemaal verloren en midweeks werd VVV ook uitgeschakeld in de halve finale van de beker door Vitesse.

De topscorer van de Eredivisie
Spits Giorgos Giakoumakis scoort echter aan de lopende band en kan niet de reden zijn voor de huidige vorm van VVV. De 26-jarige Griek was dit seizoen in 26 wedstrijden goed voor liefst 26 doelpunten. Hij is in zijn eentje verantwoordelijk voor 62% van alle doelpunten die VVV dit seizoen in de competitie heeft gemaakt. Die vorm is niet onopgemerkt gebleven, de Griek werd zelfs door Nederlander en bondscoach van het Griekse elftal John van ’t Schip opgeroepen voor de vriendschappelijke interland tegen Cyprus waarin hij gelijk zijn debuut maakte (2-1 winst).

De topscorer van de Eredivisie is echter nog een vraagteken voor het duel van morgen, laat trainer Hans de Koning weten op de persconferentie. ''Tassos (Donis, red.), Tristan (Dekker, red.), zitten beide goed in het herstel, maar Feyenoord komt voor hen te vroeg. Dat geldt ook voor Leon (Guwara). We hopen hen allemaal weer snel bij de groep te krijgen. Vito van Crooij is nog een vraagteken, hij is momenteel nog niet helemaal wedstrijdfit. Ook achter Georgios Giakoumakis staat nog een vraagteken. Morgen (zaterdag, red.) kijken we hoe hij ervoor staat.''

Giakoumakis wordt door veel mensen getipt aan Feyenoord, al lijkt Feyenoord er geen geld voor te hebben. Ook haalde de club eerder sterkhouders van middenmoters in de Eredivisie die het vaak niet redde in de Kuip. VVV haalde de spits in de zomer van 2020 voor slechts enkele tonnen naar Venlo maar lijkt nu de hoofdprijs te gaan vragen. Het is afwachten of Feyenoord dat dus kan ophoesten.

De historie en statistieken:
De laatste keer dat VVV thuis op het programma stond in de Eredivisie dateert alweer van december 2018. Die wedstrijd was een inhaalwedstrijd omdat in de oorspronkelijke wedstrijd in de eerste minuten de lichten van het stadion uitvielen. Feyenoord won de wedstrijd met 4-1 door goals van Vilhena, Larsson en Van Persie.

Historie
2010-2011 Feyenoord-VVV Venlo 3-0 (0-0)
2011-2012 Feyenoord-VVV Venlo 4-0 (1-0)
2012-2013 Feyenoord-VVV Venlo 1-0 (0-0)
2017-2018 Feyenoord-VVV Venlo 1-1 (0-0)
2018-2019 Feyenoord-VVV Venlo 4-1 (2-0)

Lees meer over
De Kuip PSV Robin van Persie Tonny Vilhena Sam Larsson Bart Nieuwkoop Vitesse FC Groningen sc Heerenveen Dick Advocaat Christian Conteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties