''Feyenoord is echt aan de slag gegaan met Nieuwkoop''

''Feyenoord is echt aan de slag gegaan met Nieuwkoop''

Bart Nieuwkoop leek na een serie van mindere optredens van Geertruida eindelijk weer een kans te krijgen op de rechtsbackpositie. De verdediger raakte echter deze week geblesseerd aan zijn hamstring en ligt er daardoor meerdere weken uit. Dennis van Eersel weet dat Feyenoord dit seizoen veel heeft geïnvesteerd in de fitheid van Nieuwkoop.

''Dit seizoen was voor het eerst dat hij een langere periode wel fit bleef'', begint de Feyenoord-watcher in de FC Rijnmond Podcast. ''Hij heeft dit seizoen dan ook negentien wedstrijden gespeeld, en dat is best wel een aantal, Geertruida een tijd op de bank gehouden en ook nu weer. Hij gooide nog steeds veel energie in de wedstrijden en zijn lichaam hield dat wel, dus nu moet deze blessure voor hem zelf een tik zijn dat zijn lichaam het toch niet volhoudt. Ik weet dat ze binnen de club echt met hem aan de slag zijn gegaan. Ook aan de hand met data hoe ze zijn lichaam het beste te belasten is. Wat doen we wel en niet op de trainingen. Het moet dus echt een aderlating zijn voor hem.''

Geertruida stak in het begin van het seizoen in uitstekende vorm. De verdediger maakte veel doelpunten en maakte ook verdedigend een prima indruk. De laatste weken kreeg Nieuwkoop weer eens de kans. ''Geertruida heeft zich dit seizoen vooral verdedigend erg goed ontwikkeld. De laatste tijd was dat weer wat minder. Daardoor kwam Nieuwkoop weer bovendrijven. Het is te hopen voor Feyenoord dat Geertruida het niveau van het begin van de competitie weer gaat aantikken'', zegt Van Eersel.

''Dat is het bij Geertruida'', zegt Ruud van Os. ''Aan het talent wordt niet getwijfeld, alleen het lijkt alsof hij af en toe wegdroomt. Dan kan het dus voorkomen dat Joey Veerman meters kan maken zonder dat hij daarop anticipeert. Dat was hetzelfde geval met die linksback van Heerenveen. Dan denk je, 'zie je dat dan niet?'. Het talent is er. Daar wordt niet aan getwijfeld.''

Lees meer over
Bart Nieuwkoop sc Heerenveen Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties