''Schade op ranglijst telt pas aan het eind van seizoen''

''Schade op ranglijst telt pas aan het eind van seizoen''

Dick Advocaat stond vanmiddag de pers te woord en blikte nog eens terug op de verloren wedstrijd in Alkmaar tegen AZ (4-2). De wedstrijd werd beslist door persoonlijke fouten en daardoor raakte Feyenoord verder achter in de strijd om de tweede plaats.

''De uitslag was zeker een tik, helemaal omdat het in mijn ogen ontzettend onnodig was. Je verliest de wedstrijd door persoonlijke fouten. Daar hebben we het al vaker over gehad en dat mag niet gebeuren. Toch gebeurt het. We deden heel lang mee, helaas viel het in deze wedstrijd niet naar onze kant. Aan ons om in de komende wedstrijden te laten zien dat we ook kunnen winnen'', zegt Advocaat. ''Wat de schade op de ranglijst is? Die is er pas aan het einde van het seizoen, nu nog niet. We hebben nog een derde van de competitie te spelen, die vraag is nu nog totaal niet aan de orde.''

''We hebben nog tien wedstrijden te spelen, waarvan er zes thuis zijn en vier uit. Daar moet je punten pakken. Je moet als speler alles uit jezelf halen. Je wil toch iedere wedstrijd winnen? Daarnaast wil je ook heel goed voetballen. Dat zullen de spelers toch wel begrijpen? Voor veel spelers is dit ook een essentiële fase van het seizoen. Copa America, het EK, noem allemaal maar op. Er moet genoeg motivatie zijn om hun stinkende best te doen'', gaat de trainer verder.

In de laatste tien wedstrijden heeft Feyenoord veertien doelpunten tegen gekregen. De wedstrijden daarvoor was dat aantal een stuk minder. Hoe kan dat? ''We hebben tegen zware tegenstanders gespeeld, vaak ook nog uit. Tot aan december zag dat er allemaal goed uit. Daarna is dat gekanteld. Waar het aan ligt? Ook aan de kwaliteit van de tegenstander. Onze beste wedstrijden, aanvallend gezien, verloren we. Tegen de betere tegenstanders, zoals Ajax en Vitesse, speelden we goed maar verliezen we. We moeten zorgen dat we goed staan en zorgen dat we punten pakken.''

Lees meer over
Vitesse ajax Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties