Spandoekenactie gaat naar een uitverkochte Kuip

donderdag 4 maart 2021 17:53 34.395 keer bekeken 83 reacties Pro Shots

Wat begon als een wild supportersidee, staat op het punt werkelijkheid te worden: alle stoelen van de lege Kuip bedekken met handgemaakte spandoeken. De teller staat op 42.132, wat betekent dat de laatste 5.000 stoeltjes nu in de verkoop gaan.

Half november startten FSV De Feijenoorder, FRFC1908 en Feyenoord de actie ‘Samen krijgen we het stadion vol’. Nu we zelf niet als supporter bij de wedstrijden kunnen zijn, wilden we alle 47.212 stoeltjes van De Kuip bedekken met spandoeken. Een actie die nog nergens ter wereld is vertoond en mogelijk wordt gemaakt door de inzet van vele supporters.

Supporters kunnen voor 5 euro per stoeltje een doek kopen en een tekst insturen, die wordt gespoten door een team van vrijwilligers en bevestigd over de stoeltjes in De Kuip. Supporters grepen massaal de kans om op afstand hun steun aan het elftal te tonen, waardoor de teller nu op 42.132 bedekte stoeltjes staat.

Unieke spandoekenzee in De Kuip
4300 unieke spandoeken bedekken nu samen 42.132 lege Kuipstoelen. De grootte van de spandoeken varieert van 1 (€5,-) tot maar liefst 1200 stoelen (1 heel vak, kosten €6000,-). De spandoeken bevatten teksten met aanmoedigingen voor het elftal, ter nagedachtenis aan overleden Kameraden of hebben een humoristisch karakter. Alles met een doel: we laten zien dat de spelers en de club er nooit alleen voor staan. Ook niet in coronatijden.

Laatste 5000 stoelen te koop
Voor de coronaperiode was De Kuip steevast uitverkocht bij thuiswedstrijden van Feyenoord. Dat willen we uiteraard ook realiseren met de spandoekenactie. Het aftellen is daarom begonnen. De laatste 5000 stoelen zijn nu te koop.

Hoe kunnen supporters stoel(en) kopen?
Via www.defeijenoorder.nl/actie kunnen supporters zich aanmelden. Hierbij kunnen ze het aantal stoel(en) kiezen, hun spandoektekst doorgeven en afrekenen. Op defeijenoorder.nl staat een teller die aangeeft hoeveel stoelen er nog vrij zijn.

Foto: Eyecatcher, de filmmakers

Gerelateerd nieuws
83 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 33 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75304 leden - Op dit moment zijn 533 mensen actief, waarvan 125 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved