''Behalve een bijzondere trainer ook een eigenwijze gozer''

woensdag 3 maart 2021 07:42 58.215 keer bekeken 211 reacties Pro Shots

Feyenoord is eind vorig jaar een samenwerkingsverband aangegaan met Sportsology. Dat is een bedrijf dat 'het proces van structureren en organiseren van een topsportorganisatie' zou ondersteunen. Feyenoord watcher Martijn Krabbendam vroeg technisch directeur Frank Arnesen naar de vorderingen in die samenwerking. "Dat gaat allemaal heel goed volgens Arnesen."

"Ze hebben iedereen geïnterviewd en gesproken en komen binnenkort met de eerste bevindingen naar buiten. Wij nog vragen 'wat kost die gekkigheid nou allemaal?', maar dat viel ook nog mee, want het is de 'Frank Arnesen-prijs' die Feyenoord moet betalen", aldus Krabbendam in de Dick Voormekaar podcast van Voetbal International. "Dat betekent dat het een fractie is van wat dat bedrijf normaal gesproken vraagt voor die werkzaamheden, omdat hij die Mike Forde nog kent van zijn werkzaamheden bij Chelsea. Hij noemde geen bedrag (Mikos Gouka noemde eerder het bedrag van 200.000 euro die over een periode van drie jaar betaald zou moeten worden - red.), maar we konden er echt vanuit gaan dat het voor een fractie van dat bedrag was en dat Sportsology het ook wel leuk vond om zo'n Nederlands voetbalclubje op de kaart te zetten."

"Verder hebben we nog gevraagd naar de scouting omdat er weer een scout weg is. [Steven] Aptroot is ook op non-actief gesteld. Ze hebben nog een Deen lopen, Bjarne Hansen, die het dan allemaal moet doen, maar daar hoeven we ons ook geen zorgen om te maken volgens Arnesen. Ze zijn druk bezig om scouts te zoeken", zo vervolgt Krabbendam. "In de tussentijd is hij ook al met Arne Slot bezig voor volgend seizoen. Met naar spelers kijken: welke spelers wel, welke spelers niet, voor welke posities moeten we versterkingen halen?"

"Dan ben ik wel benieuwd, want ik geloof niet dat Arnesen en Slot overal op één lijn zitten. Ze halen behalve een bijzondere trainer, een 'wondertrainer', natuurlijk ook een eigenwijze gozer in huis volgend jaar. Met een eigen kijk op de dingen en dat hoeft helemaal niet zo verkeerd te zijn, want je moet elkaar ook een beetje uitdagen." Slot stuurde bij zijn aanstelling bij AZ ook verschillende spelers weg in wie hij het niet zag zitten. Krabbendam verwacht dat de trainer precies hetzelfde gaat doen bij Feyenoord. "Ik denk dat hij het helemaal op zijn eigen manier gaat doen en die groep helemaal naar zijn eigen hand wil zetten." 

Gerelateerd nieuws
211 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 73 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75304 leden - Op dit moment zijn 255 mensen actief, waarvan 79 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved