''Je hebt iets stuk gemaakt dat moeilijk te repareren is''

''Je hebt iets stuk gemaakt dat moeilijk te repareren is''

De keuze van Dick Advocaat om Justin Bijlow zijn plek onder de lat direct terug te geven, is tot nu toe niet goed uitgepakt. Na zijn rentree tegen Willem II volgde een zwak optreden van Nick Marsman tegen Heerenveen. Toen Bijlow zondag tegen AZ opnieuw terugkeerde, ging ook hij in de fout.

De vraag die daarom in FC Rijnmond werd gesteld, is of Feyenoord er wel goed aan heeft gedaan om Bijlow direct weer op te stellen. "Dat vind ik een moeilijke discussie", trapt Sinclair Bischop af. "Het nadeel is dat er nu geen oefenwedstrijden zijn. Dit (AZ, red.) was gelijk een wedstrijd waar alle ogen op gericht zijn. De bondscoach zat in het stadion. Dan ga je misschien geforceerd fouten maken. Aan de andere kant kan je alleen zo snel mogelijk je niveau halen, als je weer wedstrijden krijgt. Kan Feyenoord het zich permitteren om een keeper die niet honderd procent fit is wel op te stellen in zo'n topper?"

Ruud van Os heeft een duidelijkere mening over het onderwerp. "Feyenoord had in Bijlow een heel goede, betrouwbare doelman. Toen raakte hij geblesseerd en bleek Marsman dat ook te zijn. Onder de lat was hij een zekerheidje. Toen begon het wisselen en is de ellende begonnen. Nu heeft Feyenoord niet alleen twijfelende verdedigers, maar ook onder de lat is het niet goed. Je hebt de situatie wel een beetje zelf in de hand gewerkt."

"Ik hoor iedereen bij Feyenoord zeggen: het halen van Europees voetbal is van levensbelang", vervolgt Van Os. "Dan staat het goed met Marsman en zou je kunnen zeggen: 'het interesseert me geen reet of Bijlow meegaat naar het EK of niet, het belang ligt bij Feyenoord.' Ik had het zo laten staan. Nu breng je Bijlow tegen Willem II en moet Marsman een paar dagen later tegen Heerenveen weer opdraven. Hij kreeg een tik door niet te spelen tegen Willem II. Je ziet wat er dan gebeurt: hij gaat in de fout. Je hebt iets stuk gemaakt dat moeilijk te repareren is. Dat vind ik echt zonde."

Lees meer over
Willem II Justin Bijlow sc Heerenveen Dick Advocaat Nick Marsman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties