''Ik denk dat het beter is als ze van elkaar verlost raken''

''Ik denk dat het beter is als ze van elkaar verlost raken''

Steven Berghuis pakte zondagmiddag laat in de wedstrijd een gele kaart na een veel te harde tackle op Pantelis Hatzidiakos. Zoals gebruikelijk doken de media erop om het gedrag van de aanvoerder van Feyenoord te bespreken. Zo werd in de AD Voetbal Podcast de vraag gesteld of dergelijke overtredingen een reden kunnen zijn om Berghuis niet mee te nemen naar het EK.

Maarten Wijffels denkt dat dat wel meevalt. "Als ze Berghuis bij het Nederlands elftal krijgen, zien ze een heel gemotiveerde jongen. Iemand die er wat van wil maken en ook wel zijn plek in de groep kent. Zij hebben die ervaringen die ze bij Feyenoord hebben eigenlijk niet. Zijn status is gewoon anders bij Oranje. Ik heb vooralsnog geen reden om aan te nemen dat Frank de Boer hem niet zou willen selecteren om wat hij nu ziet. Het kan wel zijn dat ze straks zo redeneren: een toernooi is anders dan even acht dagen bij elkaar. Dan selecteer je ook op karakters."

"Dit is precies de reden dat Berghuis weg moet gaan bij Feyenoord", reageert Sjoerd Mossou op het verhaal van Wijffels. "Hij heeft een andere omgeving nodig. Het zegt genoeg dat hij bij het Nederlands elftal een andere rol speelt dan bij Feyenoord. Het chagrijn ligt continu aan het oppervlak. De ene keer verliest 'ie zichzelf, het volgende moment is 'ie weer wel geïnspireerd. Ik zie dat niet meer goed komen. Ik denk dat het beter is als ze van elkaar verlost raken. Dat geldt voor beide kanten."

Clubwatcher Mikos Gouka is het eens met zijn collega, al weet hij niet of dat ook zal gaan gebeuren. "Ik denk dat het op een gegeven moment beter is om nog een keer de stap te maken, maar Slot zit met een heel ander probleem. Die heeft een lege portemonnee en weet dat Berghuis maximaal vier miljoen euro oplevert. Daarvan gaat waarschijnlijk niet eens vier miljoen in een transferpot. Dan moet hij nog maar terug zien te halen wat hij kan krijgen voor zo'n bedrag. Daar haal je nooit een Berghuis voor."

[readmore=56853]

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties