Huurlingen: Bannis belangrijk met fraaie assist

Feyenoord verhuurde afgelopen winter diverse talenten. Onder 21 kan door de coronamaatregelen niet in actie komen en dus kregen zij de kans elders speelminuten op te doen. Eerder verhuurde het ook al enkele spelers van de A-selectie. Wekelijks maakt FR12 een overzicht van de prestaties van alle huurlingen.

Naoufal Bannis, Bernardo Silva (FC Dordrecht)
FC Dordrecht - Helmond Sport 2-1
Bannis: Basisspeler, speelde 90 minuten (1 assist)
Silva: Invaller, speelde 1 minuut

Met een assist droeg Naoufal Bannis bij aan de 2-1 zege van FC Dordrecht op Helmond Sport. In de 66e minuut stuurde hij Richie Musaba met een goede steekbal richting de keeper, waarna hij zijn tweede van de middag kon maken. In de extra tijd viel ook Feyenoord-huurling Bernardo Silva nog in, die daarmee zijn debuut in het betaald voetbal maakte. Mikael Tørset Johnsen, de laatste van Feyenoord gehuurde speler bij Dordrecht, is nog altijd geblesseerd.

Francesco Antonucci (FC Volendam)
FC Eindhoven - FC Volendam 1-1
Basisspeler, speelde 71 minuten

Na 2,5e week zonder wedstrijd kwam FC Volendam afgelopen week twee keer in actie. Afgelopen zaterdag ging het op bezoek bij FC Eindhoven, waar voor Francesco Antonucci een basisplaats was weggelegd. Kort na rust kreeg de middenvelder twee kansen om de 0-1 voorsprong te verdubbelen, maar twee keer schoot hij naast. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Enkele dagen eerder, op dinsdag, kwam Antonucci in de wedstrijd tegen Jong Ajax als invaller in de ploeg, waarna hij bijdroeg aan een sensationele comeback. In de slotfase boog de ploeg een 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning, waarbij twee goals werden ingeleid door een voorzet van de Feyenoord-huurling.

Dylan Vente (Roda JC)
Roda JC - NEC 1-3
Invaller, speelde 25 minuten

Ondanks dat hij trefzeker was in de laatste twee wedstrijden, zat een basisplaats er dit weekend nog altijd niet in voor Dylan Vente. Tegen NEC kwam hij opnieuw als invaller in de ploeg, maar dit keer kon hij het verschil niet maken. Roda JC verloor met 1-3.

Jordy Wehrmann (FC Luzern)
FC Luzern - Young Boys 2-2
Basisspeler, speelde 75 minuten

Na zijn komst naar Zwitserland speelde Jordy Wehrmann zich binnen no time in de basis. Sinds zijn debuut miste hij nog geen wedstrijd. Zo stond hij dit weekend ook aan de aftrap van het duel tegen koploper Young Boys, waar de ploeg knap een punt pakte. Enkele dagen eerder deed het zichzelf juist tekort met een punt, door diep in blessuretijd de gelijkmaker te incasseren tegen hekkensluiter FC Vaduz. Wel tekende Wehrmann in dat duel voor zijn eerste assist namens Luzern. Hij gaf de bal aan ploeggenoot Louis Schaub, die een solo inzette en van afstand met de buitenkant van zijn voet in de kruising schoot.

Luciano Narsingh (FC Twente)
Heracles Almelo - FC Twente 2-2
Basisspeler, speelde 79 minuten (1 assist)

Bij het 2-2 gelijkspel tegen Heracles Almelo was Luciano Narsingh voor de derde keer op rij betrokken bij een doelpunt. De aanvaller bereidde het laatste doelpunt van de wedstrijd voor. Daarmee staat hij nu op drie assists in de laatste drie wedstrijden.

Sven van Beek (Willem II)
Sparta - Willem II 0-2
Basisspeler, speelde 90 minuten
Sven van Beek heeft met Willem II een uitstekend weekend achter de rug. Op bezoek bij Sparta pakte de ploeg drie zeer belangrijke punten in de strijd tegen degradatie van de ploeg. De Feyenoorder stond daarbij negentig minuten op het veld. In het midweekse duel tegen ADO Den Haag (1-1) zat Van Beek voor het eerst op de bank, maar viel hij als extra verdediger in na een rode kaart voor Jordens Peters. Ian Smeulers bekeek beide wedstrijden vanaf de reservebank, iets dat afgelopen zondag ook wederom gold voor Wouter Burger aan de kant van Sparta.

George Johnston (Wigan Athletic)
Peterborough - Wigan Athletic 2-1
Invaller, speelde 4 minuten

George Johnston lijkt zijn basisplaats bij Wigan Athletic nu echt kwijt te zijn. In de twee duels van afgelopen week kwam hij alleen nog als invaller in actie. Afgelopen dinsdag kwam hij tegen Bristol Rovers (1-2 winst) negen minuten voor tijd in de ploeg. Zaterdag tegen Petersborough (2-1 verlies) waren dit slechts vier minuten.

Overig:
Liam Kelly werd afgelopen zaterdag niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Oxford United, waar de club slechts zeven wisselspelers mee mag nemen. NAC Breda (Ramon Hendriks, Marouan Azarkan) en Excelsior (Sondre Skogen) komen vanavond in actie tegen respectievelijk TOP Oss en Jong Ajax.

NEC Willem II Sven van Beek Dylan Vente Jordy Wehrmann ajax ADO Den haag Marouan Azarkan Ramon Hendriks Naoufal Bannis Liam Kelly George Johnston Wouter Burger