''Wordt nu gedaan alsof het allemaal de schuld van de trainer is''

maandag 1 maart 2021 09:31 39.775 keer bekeken 218 reacties Pro Shots

Feyenoord is er in de uitwedstrijd tegen AZ opnieuw niet in geslaagd om Myron Boadu onschadelijk te maken. De spits dook enkele keren op achter de Rotterdamse defensie en maakte zo een hattrick. Hoewel het een tactisch verhaal leek te zijn, wil clubwatcher Martijn Krabbendam de schuld niet bij Dick Advocaat neerleggen.

In een gesprek met zijn werkgever Voetbal International wordt Krabbendam ten eerste gevraagd naar de persconferenties van Advocaat, waarin de trainer blijft herhalen dat Feyenoord Europees voetbal moet zien te halen. "Dat is ook z'n missie voor dit seizoen", reageert de journalist. "Het is een trainer voor de korte termijn die is aangesteld om Feyenoord aan Europees voetbal te helpen. Dat is nog steeds haalbaar, op welke manier dan ook. Daar legt hij terecht de nadruk op."

"Er is nu veel kritiek op Advocaat en op het spel van Feyenoord", vervolgt Krabbendam. "Nu wordt er net gedaan alsof dat allemaal de schuld van de trainer is. Natuurlijk, die is verantwoordelijk, maar voetbal is geen Playstation. Het is niet zo dat als AZ iets doet, jij een tegenzet doet en het uiteindelijk goed komt. Je hebt die wedstrijd voorbereid, goed getraind, dan is het uiteindelijk ook aan de spelers."

Zo ging het ook in Alkmaar. "De eerste helft ging het prima, ze komen op voorsprong. Dan is het niet de schuld van de trainer dat spelers zich laten verrassen met ballen in hun rug. Je hoeft toch niet alles voor te zeggen? Het zijn volwassen voetballers, ook internationals, die allemaal genoeg hebben meegemaakt. Dan moet je zorgen dat je gewoon scherp bent. Daar ontbreekt het nog wel eens aan bij Feyenoord. De eerste helft was het wel zo, de tweede helft gebeurt het niet."

Gerelateerd nieuws
218 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 90 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75314 leden - Op dit moment zijn 697 mensen actief, waarvan 242 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved