''Wordt nu gedaan alsof het allemaal de schuld van de trainer is''

''Wordt nu gedaan alsof het allemaal de schuld van de trainer is''

Feyenoord is er in de uitwedstrijd tegen AZ opnieuw niet in geslaagd om Myron Boadu onschadelijk te maken. De spits dook enkele keren op achter de Rotterdamse defensie en maakte zo een hattrick. Hoewel het een tactisch verhaal leek te zijn, wil clubwatcher Martijn Krabbendam de schuld niet bij Dick Advocaat neerleggen.

In een gesprek met zijn werkgever Voetbal International wordt Krabbendam ten eerste gevraagd naar de persconferenties van Advocaat, waarin de trainer blijft herhalen dat Feyenoord Europees voetbal moet zien te halen. "Dat is ook z'n missie voor dit seizoen", reageert de journalist. "Het is een trainer voor de korte termijn die is aangesteld om Feyenoord aan Europees voetbal te helpen. Dat is nog steeds haalbaar, op welke manier dan ook. Daar legt hij terecht de nadruk op."

"Er is nu veel kritiek op Advocaat en op het spel van Feyenoord", vervolgt Krabbendam. "Nu wordt er net gedaan alsof dat allemaal de schuld van de trainer is. Natuurlijk, die is verantwoordelijk, maar voetbal is geen Playstation. Het is niet zo dat als AZ iets doet, jij een tegenzet doet en het uiteindelijk goed komt. Je hebt die wedstrijd voorbereid, goed getraind, dan is het uiteindelijk ook aan de spelers."

Zo ging het ook in Alkmaar. "De eerste helft ging het prima, ze komen op voorsprong. Dan is het niet de schuld van de trainer dat spelers zich laten verrassen met ballen in hun rug. Je hoeft toch niet alles voor te zeggen? Het zijn volwassen voetballers, ook internationals, die allemaal genoeg hebben meegemaakt. Dan moet je zorgen dat je gewoon scherp bent. Daar ontbreekt het nog wel eens aan bij Feyenoord. De eerste helft was het wel zo, de tweede helft gebeurt het niet."

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties