Nieuwkoop: ''We moeten gewoon Europees voetbal halen''

zondag 28 februari 2021 20:15 21.855 keer bekeken 169 reacties Pro Shots

Feyenoord delfde het onderspit tegen AZ in een wedstrijd die bij winst de derde plek op de ranglijst opgeleverd zou hebben. Na een goede eerste helft, die eigenlijk met een voorsprong afgesloten had moeten worden, speelde Feyenoord een uiterst slechte tweede helft. Ook rechtsachter Bart Nieuwkoop baalt van het verlies. "Deze is wel hard, we moesten hier winnen en dat hebben we niet gedaan. Dat komt dan wel even binnen."

"De eerste helft spelen we goed. We hebben het onder controle maar geven wel twee goals weg. We hadden met een voorsprong de rust in moeten gaan en zeker niet die goals zo makkelijk weg mogen geven. De tweede helft was een stuk moeilijker. We begonnen op zich nog wel oké, maar als je dan achterkomt kies je wat sneller voor de lange bal en ga je meer op geluk spelen", aldus Nieuwkoop voor de camera van RTV Rijnmond.

"We stonden goed op het veld in de opbouw, we hadden ook het idee dat AZ moeilijk druk op ons kon zetten. Je merkte de irritatie daarover bij de spelers van AZ. Daarom kozen ze er voor om in te zakken. Maar als zij dan die 2-2 maken gaat de hoop bij hen ook weer leven. We hebben de goals te makkelijk weggegeven waarmee we het onszelf heel moeilijk hebben gemaakt." De strijd om de tweede plek lijkt op dit moment wel gestaakt te kunnen worden. "Linksom of rechtsom: we moeten gewoon Europees voetbal halen. Daar zullen we hard voor strijden en alles voor geven."

Gerelateerd nieuws
169 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 91 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75314 leden - Op dit moment zijn 700 mensen actief, waarvan 244 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved