Feyenoord lijdt duur puntverlies door eigen fouten tegen AZ

Feyenoord maakt het zichzelf steeds moeilijker om er nog een enigszins geslaagd seizoen van te maken. In de wedstrijd tegen AZ, waarin plek drie op het spel stond, ging het door vooral eigen fouten met 4-2 onderuit. De Rotterdammers speelden een prima eerste helft, maar stortten na rust volledig in.

Het was Feyenoord dat het best uit de startblokken kwam. Na vier minuten kon Orkun Kökcü daar nog niet van profiteren, maar dat gold even later wel voor Marcos Senesi. Na een geweldige voorzet van Berghuis kopte de Argentijn goed naar de grond, waardoor zijn inzet te lastig te stoppen was voor Marco Bizot. De vroege voorsprong werd na 23 minuten ongedaan gemaakt door Myron Boadu, die uit het niets een gaatje vond en zo goed de hoek in schoot dat de onder de lat teruggekeerde Justin Bijlow kansloos was.

Een antwoord op de gelijkmaker was er snel, al had Feyenoord dat vooral aan AZ zelf te danken. Bruno Martins Indi dacht dat hij terugkopte op Bizot, maar die stond volledig verkeerd. Luis Sinisterra kon profiteren en bracht Feyenoord voor de tweede keer op voorsprong. Ook nu lukte het echter niet om deze mee te nemen naar de rust, want kort daarvoor was het opnieuw Boadu die de bal achter de defensie van Feyenoord zag belanden en vanaf daar binnen kon schieten.

Van het prima spelende Feyenoord uit de eerste helft was na rust helemaal niks over. Het was zelf een stuk minder gevaarlijk en was achterin ongelofelijk aan het schutteren. Dat gold bijvoorbeeld voor Bijlow, die in de 64e minuut de door twee man gedekte Fer aanspeelde en zo de bal inleverde. Hij zag 'm vervolgens al snel weer zijn kant op komen, waardoor Boadu zijn hattrick compleet kon maken. Feyenoord moest voor het eerst zelf op zoek naar de gelijkmaker, maar maakte daar weinig aanspraak op. In de 76e minuut was het Teun Koopmeiners die bovendien de wedstrijd op slot wist te gooien. Na een domme overtreding van Leroy Fer mocht hij van elf meter de 4-2 eindstand op het bord schieten.