Clasie: ''Feyenoord werd destijds door iedereen afgeschreven''

zondag 28 februari 2021 13:03 25.000 keer bekeken 41 reacties Pro Shots

De wedstrijd tussen AZ en Feyenoord is een extra bijzondere voor Jordy Clasie en Bruno Martins Indi. De twee AZ-spelers doorliepen de jeugdopleiding van Feyenoord en beleefden in De Kuip hun doorbraak als voetballer. Het tweetal blikte in aanloop naar de wedstrijd tegen hun oude werkgever terug op hun tijd bij de club.

"Hij had toen een matje in z'n nek", lachte Martins Indi toen het over hun tijd in de C'tjes van Feyenoord ging, waar hij en Clasie voor het eerst samen speelde. Dat de twee het uiteindelijk tot eerste elftal-speler zouden schoppen, was zeker niet vanzelfsprekend. Zo kreeg Clasie te horen dat hij te klein was om profvoetballer te worden. "Op een gegeven moment liep ik zelfs al stage bij AZ, omdat ik te horen kreeg dat ik mijn heil beter elders kon zoeken. Mijn geluk was dat Stanley Brard werd aangesteld als hoofd jeugdopleiding. Hij zag het wel in mij zitten, waardoor ik bij Feyenoord mocht blijven."

Ook Martins Indi ging het als jeugdspeler niet altijd voor de wind. Als speler van de B2 zag hij al zijn teamgenoten de stap naar de B1 maken, maar bleef hij zelf achter. "Dat was weer een teleurstelling, want ik baalde al dat ik niet van de C1 direct naar de B1 ging. Halverwege het seizoen ging ik alsnog van de B2 naar de B1. Onder leiding van Cor Adriaanse. Hij was een heel goede trainer voor ons."

In 2015 keerde Jordy Clasie voor een oefenduel terug in De Kuip. Hij had toen net de overstap gemaakt naar Southampton, op die dag de tegenstander van Feyenoord, en nam voorafgaand aan de wedstrijd in tranen afscheid. "Je wil je natuurlijk groot houden, maar op zo'n moment is dat lastig en gaat het vanzelf. Ik ben nu eenmaal wat emotioneler in dat soort dingen." Martins Indi (toen zelf al een jaar speler van FC Porto) viel hem bij. "Vergeet niet: Jordy was ook aanvoerder. Hij had de hele jeugdopleiding doorlopen. Dat doet je wel wat als je vertrekt na al die jaren."

Vanzelfsprekend gaat het verder over het WK van 2014, maar ook over het eerste seizoen onder Ronald Koeman. Feyenoord werd toen tweede, nadat het een jaar eerder nog als nummer tien eindigde. "Destijds werd Feyenoord door iedereen afgeschreven", blikte Clasie terug. "Koeman stapte in en we leverden een fantastische prestatie. We begonnen slecht aan het seizoen en achteraf denk je pas aan het feit dat we iedereen hadden kunnen verrassen." Martins Indi vulde aan: "We tikten een hoog niveau aan, alleen was het dus net niet hoog genoeg blijkbaar. Zo eerlijk moet je ook weer zijn." 

Gerelateerd nieuws
41 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 19 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75314 leden - Op dit moment zijn 746 mensen actief, waarvan 236 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved