Gio: ''Ik kijk nu heel anders naar wedstrijden van Feyenoord''

Gio: ''Ik kijk nu heel anders naar wedstrijden van Feyenoord''

Na zijn avontuur bij het Chinese Guangzhou R&F is voormalig Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst inmiddels weer enige tijd terug in Nederland. In een uitzending van RTV Rijnmond sprak clubarts Casper van Eijk uitgebreid met Gio. Het ging daarin over veel verschillende onderwerpen, waaronder natuurlijk Feyenoord.

"Ik heb nu even alle rust om thuis met mijn gezin te zitten", vertelde Van Bronckhorst. De trainer vertrok uit China, omdat het leven er door corona daar niet makkelijker op werd. "Alles ging razendsnel dicht en het betekende ook dat ik mijn gezin daar niet meer kon zien. Ik besloot toen dat één seizoen genoeg was, zodat ik kon terugkeren naar Nederland. Nu wacht ik af of er in de zomer misschien wel weer een leuke uitdaging voorbij komt."

Als speler en als trainer was Van Bronckhorst in verschillende landen werkzaam en kwam hij dus ook in aanraking met verschillende (voetbal)culturen. Hij denkt echter niet dat hij hiervan veel mee zou kunnen nemen naar Feyenoord. "Uiteindelijk denk ik dat Feyenoord wel vooral zichzelf moet blijven. Dat harde werken, altijd sterk blijven, dat is wat Feyenoord typeert. Wel moet ik zeggen dat ik nu heel anders kijk, want in plaats van als speler of als trainer kijk ik nu als fan naar de wedstrijd. Elke wedstrijd die ik kan zien van Feyenoord - zelfs toen ik in China zat - probeerde ik te volgen."

Het gesprek tussen Casper van Eijk en Giovanni van Bronckhorst is hier in zijn geheel te beluisteren.

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties