''Je moet kiezen voor de spits die geld gaat opleveren''

''Je moet kiezen voor de spits die geld gaat opleveren''

Hoewel Advocaat de beschikking heeft over drie 'echte' spitsen, gaat zijn voorkeur nog altijd uit naar linksbuiten Bryan Linssen in de punt van de aanval. Dit tot grote ergernis van de drie bankzitters, zo merkt Hans Kraaij op. Hij snapt de keuze voor Linssen echter wel.

"Ik was bij Groningen - Feyenoord en zat aan de kant waar ze warmlopen", begint Kraaij in Goedemorgen Eredivisie. "Ik heb Jørgensen, Bozeník en Pratto daar warm zien lopen. De een kijkt chagrijnig, de ander verschrikkelijk chagrijnig. Maar het zou mij als trainer geen reet interesseren of ze chagrijnig zijn. Er is op de wereld niet een trainer die niet z'n beste spelers opstelt. Heeft Jørgensen inmiddels niet genoeg kansen gehad?", vraagt hij zich hardop af.

Mario Been vindt dat ook. "Met Jørgensen hebben we het nu langzamerhand wel een keer gezien. Die heeft kans op kans gekregen en nooit iets laten zien." Zelf zou hij kiezen voor Robert Bozeník. "Een club die vier miljoen uitgeeft aan een jonge spits, moet daarmee aan de slag gaan. Ik heb zelf het tijdperk meegemaakt waar de club 43 miljoen in het rood stond. Alle oudere spelers moesten weg, de jonkies moesten het veld op. Dat is met ups en downs gegaan, maar er werd wel waarde gecreëerd op het veld."

Been noemt de transfers van Stefan de Vrij (voor 7 miljoen naar SS Lazio) en Luc Castaignos (voor 1,5 miljoen naar Inter) als voorbeeld. "Ik denk dat Feyenoord die kant weer op moet. Het is duidelijk dat het geld op is en je hebt vier miljoen uitgegeven aan een spits. Dan moet je op een gegeven moment afscheid gaan nemen van de Pratto's en de Jørgensens en moet Bozeník gaan spelen. Dat is een jongen die eventueel geld op gaat leveren."

Lees meer over
FC Groningen Dick Advocaat Bryan Linssen Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties