''Je moet kiezen voor de spits die geld gaat opleveren''

zondag 28 februari 2021 11:41 45.690 keer bekeken 197 reacties Pro Shots

Hoewel Advocaat de beschikking heeft over drie 'echte' spitsen, gaat zijn voorkeur nog altijd uit naar linksbuiten Bryan Linssen in de punt van de aanval. Dit tot grote ergernis van de drie bankzitters, zo merkt Hans Kraaij op. Hij snapt de keuze voor Linssen echter wel.

"Ik was bij Groningen - Feyenoord en zat aan de kant waar ze warmlopen", begint Kraaij in Goedemorgen Eredivisie. "Ik heb Jørgensen, Bozeník en Pratto daar warm zien lopen. De een kijkt chagrijnig, de ander verschrikkelijk chagrijnig. Maar het zou mij als trainer geen reet interesseren of ze chagrijnig zijn. Er is op de wereld niet een trainer die niet z'n beste spelers opstelt. Heeft Jørgensen inmiddels niet genoeg kansen gehad?", vraagt hij zich hardop af.

Mario Been vindt dat ook. "Met Jørgensen hebben we het nu langzamerhand wel een keer gezien. Die heeft kans op kans gekregen en nooit iets laten zien." Zelf zou hij kiezen voor Robert Bozeník. "Een club die vier miljoen uitgeeft aan een jonge spits, moet daarmee aan de slag gaan. Ik heb zelf het tijdperk meegemaakt waar de club 43 miljoen in het rood stond. Alle oudere spelers moesten weg, de jonkies moesten het veld op. Dat is met ups en downs gegaan, maar er werd wel waarde gecreëerd op het veld."

Been noemt de transfers van Stefan de Vrij (voor 7 miljoen naar SS Lazio) en Luc Castaignos (voor 1,5 miljoen naar Inter) als voorbeeld. "Ik denk dat Feyenoord die kant weer op moet. Het is duidelijk dat het geld op is en je hebt vier miljoen uitgegeven aan een spits. Dan moet je op een gegeven moment afscheid gaan nemen van de Pratto's en de Jørgensens en moet Bozeník gaan spelen. Dat is een jongen die eventueel geld op gaat leveren."

Gerelateerd nieuws
197 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 61 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75314 leden - Op dit moment zijn 756 mensen actief, waarvan 215 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved