MATCHDAY! Feyenoord treft AZ in rechtstreeks duel om derde plaats

MATCHDAY! Feyenoord treft AZ in rechtstreeks duel om derde plaats

Feyenoord sluit zondag een serie uitwedstrijden af in Alkmaar tegen AZ. Dick Advocaat hoopt dat het duel met de directe concurrent in de strijd om Europees voetbal het begin is van een stabielere periode van zijn ploeg. De wedstrijd begint vandaag om 16:45 uur en is live te zien op het hoofdkanaal van ESPN.

Het resultaat in de laatste twee competitiewedstrijden was hetzelfde, de uitvoering een wereld van verschil. Na een matig en bij vlagen ongeïnspireerd optreden tegen FC Twente (2-2) kwam Feyenoord woensdag in Groningen (0-0) veel frisser en energieker voor de dag. ‘Daar spatte de spelvreugde echt vanaf,’ zag ook Advocaat, die hoopt dat zijn ploeg die lijn zondag kan doortrekken tegen AZ.

De wisselvalligheid die Feyenoord in de eerste twee maanden van het nieuwe jaar parten speelt, het is iets waar ook de coach moeilijk vat op krijgt. ‘Het verschil tussen wedstrijden is nu te groot’, zei Advocaat vrijdag tijdens de persconferentie. ‘Wij willen ook graag dat het stabieler wordt. Het seizoen duurt nog drie maanden en daarin zullen we punten moeten pakken om Europees voetbal veilig te stellen. Dat is en blijft het doel.’

In dat opzicht kan Feyenoord zondag een grote slag slaan, aangezien bij een overwinning het gat met nummer vier AZ gedicht wordt. Dan moet het echter beter dan dik een maand geleden, toen de Alkmaarders met een 2-3 overwinning vertrokken uit De Kuip. ‘We hebben het AZ hier te makkelijk gemaakt,’ blikte Advocaat terug. ‘In die wedstrijden speelden we veel te open en dat was voor hen geweldig. Het is duidelijk dat we zonder meer gesloten moeten spelen.’

Historie
Feyenoord kan een positief gevoel halen uit de historie van uitwedstrijden tegen AZ in de Eredivisie. Editie 42 staat vandaag op het programma en de Rotterdammers wonnen 16 keer, speelden 15 keer gelijk en verloren 10 keer. Ook de laatste vijf jaar noteerde Feyenoord maar 1 nederlaag in Alkmaar.

2014-2015 AZ-Feyenoord 1-4 (0-3)
2015-2016 AZ-Feyenoord 4-2 (2-1)
2016-2017 AZ-Feyenoord 0-4 (0-3)
2017-2018 AZ-Feyenoord 0-4 (0-3)
2018-2019 AZ-Feyenoord 1-1 (1-1)

Lees meer over
De Kuip FC Groningen Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties