Arnesen: ''Zaakwaarnemers welkom, dat is toch mijn job?''

Arnesen: ''Zaakwaarnemers welkom, dat is toch mijn job?''

Technisch manager Frank Arnesen staat deze zomer voor de uitdaging om de nieuwe hoofdtrainer Arne Slot van een representatieve selectie te voorzien. Dat zal de Deen moeten doen met een lege portemonnee en bovendien voorlopig zonder fulltime scoutingapparaat.

Drie scouts (Beukers, Lipponen en Aptroot) zag Arnesen vertrekken. Maar dat Feyenoord nu (te) afhankelijk wordt van het web aan zaakwaarnemers, daar wil de beleidsbepaler niet aan. ‘’Natuurlijk werk ik met zaakwaarnemers, dat is toch mijn job?’’, zegt hij resoluut in de ochtendeditie van het Algemeen Dagblad.

‘’Kijk, Feyenoord kan geen spelers halen waar Real Madrid ook naar kijkt. Maar er is een markt voor elke club. Feyenoord moet gewoon heel creatief zijn om de selectie te kunnen versterken. Maar agenten zijn welkom, noem ze allemaal maar op. Mino Raiola, Rob Jansen. Maar we hebben ook scouts nodig. Rond het eerste elftal zal ik nieuwe mensen aanstellen.’’

Ondanks dat Feyenoord op zijn zachtst gezegd krap bij kas zit na twee noodgedwongen bedrijfsbrede loonoffers en de selectie nieuw elan kan gebruiken, zul je Arnesen nooit horen zeggen dat er spelers op de transferlijst staan. ‘’Dat zal niemand zeggen bij Feyenoord. Stel mij de vraag en ik zal zeggen: Feyenoord hoeft niet te verkopen. Ja, er moet veel gebeuren. Ik had het misschien makkelijker kunnen hebben op mijn leeftijd. Maar ik vind Feyenoord fantastisch, echt waar.’’

Lees meer over
Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties