Van Hooijdonk: ''Ik twijfel of dat je cash cows zijn'

Van Hooijdonk: ''Ik twijfel of dat je cash cows zijn'

Feyenoord heeft het vanwege de coronacrisis financieel moeilijk. De Rotterdammers moeten deze zomer winst maken op de transfermarkt om het verlies te kunnen compenseren en hiermee de schade te beperken. Pierre van Hooijdonk ziet dat de stadionclub al jaren problemen heeft op de transfermarkt en vraagt zich af of bijvoorbeeld een Luis Sinisterra genoeg gaat opleveren.

Feyenoord doet het de laatste jaren niet goed op de transfermarkt. "Het zit 'm ook in scouting", zegt Van Hooijdonk. "Die is bij Feyenoord niet goed genoeg. We zijn nooit verrast door een pareltje dat op erg jonge leeftijd de kans kreeg en zich ontwikkelde tot een geweldenaar. Ze hopen nu op Luis Sinisterra maar als ik heel kritisch kijk naar de spelers van de andere drie ploegen op zijn positie, Antony, Karlsson en Cody Gakpo, dan is hij veruit de minste."

Marcos Senesi en Luis Sinisterra zijn op dit moment de spelers die het meeste waard zijn. "Op die twee ga je geen verlies lijden, maar ik twijfel of dat je cash cows zijn'', vertelt Van Hooijdonk in gesprek met de NOS. Het medium publiceerde vandaag een uitgebreide analyse over de situatie van Feyenoord. Ook de jeugdopleiding levert weinig winst op de transfermarkt op. ''De jeugdopleiding, tussen 2010 en 2014 vijf keer op rij verkozen tot beste van Nederland, leverde de laatste vijf jaar geen grote talenten af.''

Lees meer over
Luis Sinisterra Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties