Ochtendjournaal: Advocaat inmiddels in mindere fase dan Stam

Ochtendjournaal: Advocaat inmiddels in mindere fase dan Stam

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na het 0-0 gelijkspel tegen FC Groningen zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat er in de landelijke ochtendkranten over de club geschreven wordt.

Na slechte vertoningen tegen sc Heerenveen en FC Twente zag het Algemeen Dagblad woensdagavond weer gif bij Feyenoord. "Feyenoord was duidelijk de bovenliggende partij. Groningen haalde op het tandvlees het einde. Maar zoals wel vaker dit seizoen lieten de Rotterdammers het na om de trekker over te halen", vat de krant de wedstrijd samen. Daardoor is de vraag hoe het resultaat in Rotterdam ontvangen moet worden. "Twee punten inleveren in Groningen is in de jacht op plek 2 eigenlijk te veel schade, maar aan de andere kant leek dit Feyenoord in niets op de ploeg die in Enschede zo had geschutterd."

Lof was er voor het optreden van Luis Sinisterra. "Het is gevaarlijk om na een aardige wedstrijd weer de vlag uit te hangen," begint de krant, "maar voor de kraker zondag tegen AZ moet vooral het spel van Sinisterra als hoopgevend voelen. De Colombiaan was de afgelopen weken zoekende, maar is weer op weg om een beslissende factor te zijn in de Rotterdamse ploeg."

De Telegraaf benadert het puntverlies in Groningen een stuk pessimistischer. De nadruk wordt gelegd op hoe Feyenoord verzuimde om dichterbij de nummers twee en drie, PSV en AZ, te komen. "Het Advocaat-effect dat aanvankelijk aanzienlijk was, is langzamerhand weggeëbd", schrijft de krant, met een opmerkelijke statistiek om dat toe te lichten. "Inmiddels is het zo dat de laatste achttien duels onder leiding van Advocaat (in alle competities) minder punten hebben opgeleverd dan de achttien duels die Stam aan het roer stond vorig seizoen."

Lees meer over
PSV Luis Sinisterra FC Groningen sc Heerenveen Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties