Wehrmann: ''Van Persie en Kuyt waren geweldige rolmodellen''

Wehrmann: ''Van Persie en Kuyt waren geweldige rolmodellen''

Jordy Wehrmann heeft duidelijke toekomstplannen, zoals bleek uit zijn keuze voor speeltijd met een verhuur aan FC Luzern. In een gesprek met het regionale medium Zentralplus heeft de middenvelder over zichzelf, zijn transfer en zijn tijd bij Feyenoord.

"In feite was ik nooit de speler met het grootste talent in de jeugdteams, maar misschien wel degene met de grootste wil", begint Wehrmann, die als jeugdinternational al geregeld de aanvoerdersband om zijn arm droeg. "Aanvoerder zijn van het nationale team was een geweldige ervaring en een beloning voor al het harde werk."

Het medium vraagt Wehrmann naar de 'beroemde en succesvolle Feyenoord Academy'. "Het bijzondere van de opleiding is dat de arbeidersmentaliteit door de gehele vereniging te zien is. Ik kwam op mijn zevende naar Feyenoord en al als jonge speler wordt je gepusht om beter te worden. Tegelijkertijd letten de coaches erop dat niemand naast zijn schoenen gaat lopen. Bescheidenheid is erg belangrijk. Toen ik in het nationale team zat, merkte ik dat deze cultuur niet bij elke club vanzelfsprekend is."

Wehrmann zag dat ook terug bij clubiconen Robin van Persie en Dirk Kuyt, die hij als zijn trainers meemaakte. "Zij belichaamden bij Feyenoord precies die arbeidersmentaliteit. Zowel op als buiten het veld waren het geweldige rolmodellen voor mij. Ik heb nog steeds regelmatig contact met Robin van Persie."

Diezelfde mentaliteit ziet Wehrmann ook terug bij FC Luzern, al merkt hij ook verschillen. "Ik merkte hier meteen: bij Feyenoord zijn de spelers voor trainingen of wedstrijden erg op zichzelf gefocust, terwijl hier bij Luzern alles om het team draait. Het elftal staat heel dicht bij elkaar. Dat voel je direct en dat maakt ons sterker."

[readmore=56846]

Lees meer over
Robin van Persie Jordy Wehrmann Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties