Wehrmann: ''Van Persie en Kuyt waren geweldige rolmodellen''

dinsdag 23 februari 2021 07:00 27.420 keer bekeken 92 reacties Pro Shots

Jordy Wehrmann heeft duidelijke toekomstplannen, zoals bleek uit zijn keuze voor speeltijd met een verhuur aan FC Luzern. In een gesprek met het regionale medium Zentralplus heeft de middenvelder over zichzelf, zijn transfer en zijn tijd bij Feyenoord.

"In feite was ik nooit de speler met het grootste talent in de jeugdteams, maar misschien wel degene met de grootste wil", begint Wehrmann, die als jeugdinternational al geregeld de aanvoerdersband om zijn arm droeg. "Aanvoerder zijn van het nationale team was een geweldige ervaring en een beloning voor al het harde werk."

Het medium vraagt Wehrmann naar de 'beroemde en succesvolle Feyenoord Academy'. "Het bijzondere van de opleiding is dat de arbeidersmentaliteit door de gehele vereniging te zien is. Ik kwam op mijn zevende naar Feyenoord en al als jonge speler wordt je gepusht om beter te worden. Tegelijkertijd letten de coaches erop dat niemand naast zijn schoenen gaat lopen. Bescheidenheid is erg belangrijk. Toen ik in het nationale team zat, merkte ik dat deze cultuur niet bij elke club vanzelfsprekend is."

Wehrmann zag dat ook terug bij clubiconen Robin van Persie en Dirk Kuyt, die hij als zijn trainers meemaakte. "Zij belichaamden bij Feyenoord precies die arbeidersmentaliteit. Zowel op als buiten het veld waren het geweldige rolmodellen voor mij. Ik heb nog steeds regelmatig contact met Robin van Persie."

Diezelfde mentaliteit ziet Wehrmann ook terug bij FC Luzern, al merkt hij ook verschillen. "Ik merkte hier meteen: bij Feyenoord zijn de spelers voor trainingen of wedstrijden erg op zichzelf gefocust, terwijl hier bij Luzern alles om het team draait. Het elftal staat heel dicht bij elkaar. Dat voel je direct en dat maakt ons sterker."

Gerelateerd nieuws
92 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 27 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75079 leden - Op dit moment zijn 887 mensen actief, waarvan 272 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved